Ingrediente
Crema:, 800 ml de lapte, 5 oua, 200 gr zahar, 1 zahar vanilat, 1 esenta de rom, , Blatul:, 1 ou, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 100 gr faina, 3 linguri cacao, 1 lingura ness
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Pentru crema caramel amesteci ouale cu zaharul apoi adaugi zahar vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele.
Intr-o cratita potrivita caramelizezi 5 linguri de zahar si tapetezi cratita cu zaharul caramel, lasi putin sa se raceasca. Apoi turnam in cratita crema caramel si imediat in mijloc blatul. Se coace in cuptorul incalzit aproxinativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti cratita din cuptor si o lasati sa se raceasca bine (cauti un platou un pic mai mare decat cratita si rastorni prajitura). O sa vedeti ca este tipul de prajitura inteligenta care se aduna in 3 straturi (blat, crema si sos) este ceva inedit si foarte fin. Pofta buna!