Se amesteca intr-un vas oul cu zaharul, laptele, uleiul, faina cu praful de copt si pudra de cacao cu nessul. Amesteci bine tot lasi deoparte (asta e blatul).
Pentru crema caramel amesteci ouale cu zaharul apoi adaugi zahar vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele.
Intr-o cratita potrivita caramelizezi 5 linguri de zahar si tapetezi cratita cu zaharul caramel, lasi putin sa se raceasca. Apoi turnam in cratita crema caramel si imediat in mijloc blatul. Se coace in cuptorul incalzit aproxinativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti cratita din cuptor si o lasati sa se raceasca bine (cauti un platou un pic mai mare decat cratita si rastorni prajitura). O sa vedeti ca este tipul de prajitura inteligenta care se aduna in 3 straturi (blat, crema si sos) este ceva inedit si foarte fin. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii