Tort kodril kodir (reteta arabeasca)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema:
  • 800 ml de lapte
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • Blatul:
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas oul cu zaharul, laptele, uleiul, faina cu praful de copt si pudra de cacao cu nessul. Amesteci bine tot lasi deoparte (asta e blatul).

Pentru crema caramel amesteci ouale cu zaharul apoi adaugi zahar vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele.

Intr-o cratita potrivita caramelizezi 5 linguri de zahar si tapetezi cratita cu zaharul caramel, lasi putin sa se raceasca. Apoi turnam in cratita crema caramel si imediat in mijloc blatul. Se coace in cuptorul incalzit aproxinativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti cratita din cuptor si o lasati sa se raceasca bine (cauti un platou un pic mai mare decat cratita si rastorni prajitura). O sa vedeti ca este tipul de prajitura inteligenta care se aduna in 3 straturi (blat, crema si sos) este ceva inedit si foarte fin. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise