autor:

narcisa costea

» » Torturi

Tort lacramioare

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2011

Ingrediente
este un tort 'spornic', l-am gasit in vechiul caiet de retete al mamei mele,si e cu adevarat un deliciu:, , se fac 2 checuri:, 5 oua, 12 linguri ulei, 30linguri lapte, 15 linguri zahar, 2praf de copt stins si un pic de bicarbonat, 2plicuri zahar vanilat, 1lingura coaja de lamaie si zeama, 1 plic cacao, , crema:, 1 litru lapte, 1margarina unirea(250gr), 5linguri faina, 5linguri zahar, esenta de migdale, , frisca:, 1/2 l frisca vegetala, 1/2 l smantana, 5-6 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Checurile:

Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu zaharul si zaharul vanilat cca 5 min.apoi se adauga laptele cald, uleiul, faina albusele si praful de copt.

Separam compozitia in doua vase egale,in unul se cerne 10-15 gr cacao si in celalalt se pune coaja de lamaie si zeama.Se pun in tavi si se coc la foc iute cca 15 min apoi reducem caldura pana sunt gata. II scoatem repede din tavi si punem checurile la racit rasturnate pe o parte (astfel nu se vor lasa).



Crema:

Margarina o punem la topit pe foc, adaugam zaharul si apoi faina,mestecam energic, dam focul la mic si punem laptele cate o canita,crema cand e gata devine fina si groasa ca o smantana, punem esenta de migdale dupa gust,(celor ce nu le place inlocuim cu lamaie). O lasam la racit cca 15-20 min,acoperita cu folie de plasic chiar pe suprafata cremei, astfel nu va prinde crusta.



Asamblare:

Checurile se taie felii subtirele. Eu am taiat si varful la cel care a crescut mai tare,(am facut acesta la o aniversare, 6 torturi)Ungem fiecare felie cu crema si le asezam in picioare formand un chec lung.

Batem bine frisca si imbracam checurile.

Tot secretul e taierea tortului,taiem feliile pe oblic ///, astfel vom avea felia in 2 culori!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lacramioare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tango cu cirese

Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Cheesecake ciocolatos

Cheesecake ciocolatos

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie,adaugam untul topit mixam pt a amesteca bine totul,asezam

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Detesan , 14 iunie 2013

    yes

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    Interesanta idee de a face chec si crema intre ele ? Totul este bun dar cata faina ai nevoie ptr checuri n-ai scris.Te rog sa-mi raspunzi voi incerca reteta.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    Eheeeeeeeeeee..."Tort la metru" asa era denumit pe vremusi si cred ca toata lumea l-a facut. Tare fain arata tortuletele tale ! Dar de ce "Tort Lacrimioare"? Unde sunt lacrimioarele ?....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      Imi place cum arata, si e si gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • este un tort 'spornic'
  • l-am gasit in vechiul caiet de retete al mamei mele,si e cu adevarat un deliciu:
  • se fac 2 checuri:
  • 5 oua
  • 12 linguri ulei
  • 30linguri lapte
  • 15 linguri zahar
  • 2praf de copt stins si un pic de bicarbonat
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 1lingura coaja de lamaie si zeama
  • 1 plic cacao
  • crema:
  • 1 litru lapte
  • 1margarina unirea(250gr)
  • 5linguri faina
  • 5linguri zahar
  • esenta de migdale
  • frisca:
  • 1/2 l frisca vegetala
  • 1/2 l smantana
  • 5-6 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

346 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

37 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

kok miori (Chef de cuisine)

Interesanta idee de a face chec si crema intre ele ? Totul este bun dar cata faina ai nevoie ptr checuri n-ai scris.Te rog sa-mi raspunzi voi incerca reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de capsuni,cu crema de iaurt