Ingrediente
este un tort 'spornic', l-am gasit in vechiul caiet de retete al mamei mele,si e cu adevarat un deliciu:, , se fac 2 checuri:, 5 oua, 12 linguri ulei, 30linguri lapte, 15 linguri zahar, 2praf de copt stins si un pic de bicarbonat, 2plicuri zahar vanilat, 1lingura coaja de lamaie si zeama, 1 plic cacao, , crema:, 1 litru lapte, 1margarina unirea(250gr), 5linguri faina, 5linguri zahar, esenta de migdale, , frisca:, 1/2 l frisca vegetala, 1/2 l smantana, 5-6 linguri zahar
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu zaharul si zaharul vanilat cca 5 min.apoi se adauga laptele cald, uleiul, faina albusele si praful de copt.
Separam compozitia in doua vase egale,in unul se cerne 10-15 gr cacao si in celalalt se pune coaja de lamaie si zeama.Se pun in tavi si se coc la foc iute cca 15 min apoi reducem caldura pana sunt gata. II scoatem repede din tavi si punem checurile la racit rasturnate pe o parte (astfel nu se vor lasa).
Crema:
Margarina o punem la topit pe foc, adaugam zaharul si apoi faina,mestecam energic, dam focul la mic si punem laptele cate o canita,crema cand e gata devine fina si groasa ca o smantana, punem esenta de migdale dupa gust,(celor ce nu le place inlocuim cu lamaie). O lasam la racit cca 15-20 min,acoperita cu folie de plasic chiar pe suprafata cremei, astfel nu va prinde crusta.
Asamblare:
Checurile se taie felii subtirele. Eu am taiat si varful la cel care a crescut mai tare,(am facut acesta la o aniversare, 6 torturi)Ungem fiecare felie cu crema si le asezam in picioare formand un chec lung.
Batem bine frisca si imbracam checurile.
Tot secretul e taierea tortului,taiem feliile pe oblic ///, astfel vom avea felia in 2 culori!
mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011
Imi place cum arata, si e si gustoasa!