autor:

cretu_veronica22

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Ladita cu capsuni

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2018

Ingrediente
800 gr aluat de foietaj (2 foi), 400 ml frisca, 700 gr iaurt gras, 100 gr zahar pudra, fructe din 3 cutii de compot (ananas, tropical, exotic), 30 gr gelatina, 200 gr jeleu de capsuni, 1,5 kg capsuni proaspete

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am decupat dupa cum se vede in poza lateralele laditei, pe care de asemeni le-am copt. Restul aluatului ce a ramas, fiind baghete ramase din decupaj le-am copt si bineinteles le-am mancat ca pe niste saratele (mai putin sarate).



Frisca batuta se amesteca cu iaurtul la care am adaugat zaharul pudra. Adaugam gelatina hidratata si topita si fructele scurse bine.



Baza se pune in tava care a fost imbracata in folie alimentara. Punem frumos compozitia de frisca cu fructe,nivelam, acoperim cu folie si dam la rece 2-3 ore cel putin. Pentru a termina aranjamentul rasturnam pe un blat tortul noastru. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Indepartam folia care acopera baza. Punem desupra platoul pe care va fi tortul si rasturnam din nou. Indepartam si folia de deasupra. Fixam pe laterale formele de pereti ai laditei, cu grija pentru ca aluatul de foietaj se sfarama foarte usor. Apoi pentru definitivarea decorului trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am mai folosit si cateva frunze proaspete de la capsuni pentru o tenta mai reala in a imita ladita cu fructe proaspat culese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ladita cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu ananas

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei . Bolul si paletele de la mixer

3 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr aluat de foietaj (2 foi)
  • 400 ml frisca
  • 700 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • fructe din 3 cutii de compot (ananas
  • tropical
  • exotic)
  • 30 gr gelatina
  • 200 gr jeleu de capsuni
  • 1,5 kg capsuni proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor de  inghetata cu capsuni si oreo Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini tort cu migdale si iaurt