Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita.

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort Ladita cu capsuni

Ingrediente

  • 800 gr aluat de foietaj (2 foi)
  • 400 ml frisca
  • 700 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • fructe din 3 cutii de compot (ananas, tropical, exotic)
  • 30 gr gelatina
  • 200 gr jeleu de capsuni
  • 1,5 kg capsuni proaspete

Mod de preparare

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am decupat dupa cum se vede in poza lateralele laditei, pe care de asemeni le-am copt. Restul aluatului ce a ramas, fiind baghete ramase din decupaj le-am copt si bineinteles le-am mancat ca pe niste saratele (mai putin sarate).

Frisca batuta se amesteca cu iaurtul la care am adaugat zaharul pudra. Adaugam gelatina hidratata si topita si fructele scurse bine.

Baza se pune in tava care a fost imbracata in folie alimentara. Punem frumos compozitia de frisca cu fructe,nivelam, acoperim cu folie si dam la rece 2-3 ore cel putin. Pentru a termina aranjamentul rasturnam pe un blat tortul noastru. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Indepartam folia care acopera baza. Punem desupra platoul pe care va fi tortul si rasturnam din nou. Indepartam si folia de deasupra. Fixam pe laterale formele de pereti ai laditei, cu grija pentru ca aluatul de foietaj se sfarama foarte usor. Apoi pentru definitivarea decorului trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am mai folosit si cateva frunze proaspete de la capsuni pentru o tenta mai reala in a imita ladita cu fructe proaspat culese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise