Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita.
Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am decupat dupa cum se vede in poza lateralele laditei, pe care de asemeni le-am copt. Restul aluatului ce a ramas, fiind baghete ramase din decupaj le-am copt si bineinteles le-am mancat ca pe niste saratele (mai putin sarate).
Frisca batuta se amesteca cu iaurtul la care am adaugat zaharul pudra. Adaugam gelatina hidratata si topita si fructele scurse bine.
Baza se pune in tava care a fost imbracata in folie alimentara. Punem frumos compozitia de frisca cu fructe,nivelam, acoperim cu folie si dam la rece 2-3 ore cel putin. Pentru a termina aranjamentul rasturnam pe un blat tortul noastru. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Indepartam folia care acopera baza. Punem desupra platoul pe care va fi tortul si rasturnam din nou. Indepartam si folia de deasupra. Fixam pe laterale formele de pereti ai laditei, cu grija pentru ca aluatul de foietaj se sfarama foarte usor. Apoi pentru definitivarea decorului trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am mai folosit si cateva frunze proaspete de la capsuni pentru o tenta mai reala in a imita ladita cu fructe proaspat culese.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii