autor:

cretu_veronica22

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Ladita cu capsuni

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2018

Ingrediente
800 gr aluat de foietaj (2 foi), 400 ml frisca, 700 gr iaurt gras, 100 gr zahar pudra, fructe din 3 cutii de compot (ananas, tropical, exotic), 30 gr gelatina, 200 gr jeleu de capsuni, 1,5 kg capsuni proaspete

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am decupat dupa cum se vede in poza lateralele laditei, pe care de asemeni le-am copt. Restul aluatului ce a ramas, fiind baghete ramase din decupaj le-am copt si bineinteles le-am mancat ca pe niste saratele (mai putin sarate).



Frisca batuta se amesteca cu iaurtul la care am adaugat zaharul pudra. Adaugam gelatina hidratata si topita si fructele scurse bine.



Baza se pune in tava care a fost imbracata in folie alimentara. Punem frumos compozitia de frisca cu fructe,nivelam, acoperim cu folie si dam la rece 2-3 ore cel putin. Pentru a termina aranjamentul rasturnam pe un blat tortul noastru. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Indepartam folia care acopera baza. Punem desupra platoul pe care va fi tortul si rasturnam din nou. Indepartam si folia de deasupra. Fixam pe laterale formele de pereti ai laditei, cu grija pentru ca aluatul de foietaj se sfarama foarte usor. Apoi pentru definitivarea decorului trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am mai folosit si cateva frunze proaspete de la capsuni pentru o tenta mai reala in a imita ladita cu fructe proaspat culese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ladita cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT-CREMES

TORT-CREMES

Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta,

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Ciocolata pana la moarte

Ciocolata pana la moarte

Blatul Genoise: Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm, pune

8 voturi    5 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr aluat de foietaj (2 foi)
  • 400 ml frisca
  • 700 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • fructe din 3 cutii de compot (ananas
  • tropical
  • exotic)
  • 30 gr gelatina
  • 200 gr jeleu de capsuni
  • 1,5 kg capsuni proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu visine