autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Torturi

Tort Lorivecina

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
-2 portocale mari si sanatoase, -250 gr. nuci macinate, -350 gr. zahar, -200 ml apa, -250 gr. unt nesarat, -50 gr. cacao, -10 oua, -frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe foc pana devin o pasta groasa Se amesteca si se observa cu atentie.
Se adauga untul si cacaoa si se lasa la racit.Compozitia sa fie potrivita,nici foarte calda ,nici foarte rece.
Se freaca galbenusurile cu putin zahar si esenta de vanilie, sau rom sau si mai potrivit , apa de portocale sau apa de trandafiri, cam 2 linguri.
Albusurile se bat spuma.
Aveti nevoie de o tava rotunda cu fundul detasabila, sau daca nu o oala teflon. Se tapetaza cu hartie si se dauga compozitia.
Se da la cuptorul incins innainte, si se tine 40-60 minute. La mine a durat 45 de minute, la 180 grade si apoi la 200,in ultimile 15 minute de coacere.
Cand este gata se scoate , se aseaza pe platou,se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca si ....se mananca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lorivecina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Canute" cu inimioare

Pregatim imprimeul: Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele

34 voturi    18 comentarii
3h
Torturi
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Apetisant!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Este interesant si usor de gatit.

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Tortul se cheama LORIVECINA...adica Vecina mea o cheama Loredana si de la ea am reteta...si l-am cosmetizat un pic la nume sa sune mai ...a la italia...loool.. ehh ne mai si distram in bucatarie...catodata parca prea se face competitie mare pe site-ul Gustos....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Felicitari! chiar mi se pare interesanta aceasta reteta, am salvat-o si o voi testa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Tare interesanta aceasta reteta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta,sunt sigura ca este un deliciu.Feicilari, ai votul meu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Waw...ce buna trebuie sa fie ! Nu cred sa fie greu de facut.Foarte sanatos trebuie sa fie tortuletul, masi ales ca este fara faina... Imi place mult ce...nume i-ai dat Salwa !!!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      1 Reteta nu este libaneza, este de la vecina mea Loredana, din Bucuresti,Romania 2 Nu se pune lapte in nici un caz, cat despre portocale...se dau cu tot cu coaja si cu pulpa.... 3 Imrpovizatiile le las la alegerea dvs.doamnelor...nu garantez, nu ma bag...loool

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Cred ca si asta este o reteta din Liban nu?

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Mi se pare super tare reteta Salwa. Susu te intreaba mai exact daca dam portocalele cu tot cu pulpa si coaja prin razatoare si in loc de apa nu putem pune lapte

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -2 portocale mari si sanatoase
  • -250 gr. nuci macinate
  • -350 gr. zahar
  • -200 ml apa
  • -250 gr. unt nesarat
  • -50 gr. cacao
  • -10 oua
  • -frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Salata de rosii cu menta din Liban

Salata de rosii cu menta din Liban

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute. Usturoiul si ceapa se curata. Se

4 voturi    10 comentarii
30 min
Salate reci

COSTEO (Chef de cuisine)

Apetisant!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Sacher