autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Torturi

Tort Lorivecina

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
-2 portocale mari si sanatoase, -250 gr. nuci macinate, -350 gr. zahar, -200 ml apa, -250 gr. unt nesarat, -50 gr. cacao, -10 oua, -frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe foc pana devin o pasta groasa Se amesteca si se observa cu atentie.
Se adauga untul si cacaoa si se lasa la racit.Compozitia sa fie potrivita,nici foarte calda ,nici foarte rece.
Se freaca galbenusurile cu putin zahar si esenta de vanilie, sau rom sau si mai potrivit , apa de portocale sau apa de trandafiri, cam 2 linguri.
Albusurile se bat spuma.
Aveti nevoie de o tava rotunda cu fundul detasabila, sau daca nu o oala teflon. Se tapetaza cu hartie si se dauga compozitia.
Se da la cuptorul incins innainte, si se tine 40-60 minute. La mine a durat 45 de minute, la 180 grade si apoi la 200,in ultimile 15 minute de coacere.
Cand este gata se scoate , se aseaza pe platou,se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca si ....se mananca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lorivecina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se bat 4 oua cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Se adauga o jumatate de pliculet de praf

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra

5 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Apetisant!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Este interesant si usor de gatit.

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Tortul se cheama LORIVECINA...adica Vecina mea o cheama Loredana si de la ea am reteta...si l-am cosmetizat un pic la nume sa sune mai ...a la italia...loool.. ehh ne mai si distram in bucatarie...catodata parca prea se face competitie mare pe site-ul Gustos....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Felicitari! chiar mi se pare interesanta aceasta reteta, am salvat-o si o voi testa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Tare interesanta aceasta reteta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta,sunt sigura ca este un deliciu.Feicilari, ai votul meu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Waw...ce buna trebuie sa fie ! Nu cred sa fie greu de facut.Foarte sanatos trebuie sa fie tortuletul, masi ales ca este fara faina... Imi place mult ce...nume i-ai dat Salwa !!!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      1 Reteta nu este libaneza, este de la vecina mea Loredana, din Bucuresti,Romania 2 Nu se pune lapte in nici un caz, cat despre portocale...se dau cu tot cu coaja si cu pulpa.... 3 Imrpovizatiile le las la alegerea dvs.doamnelor...nu garantez, nu ma bag...loool

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Cred ca si asta este o reteta din Liban nu?

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Mi se pare super tare reteta Salwa. Susu te intreaba mai exact daca dam portocalele cu tot cu pulpa si coaja prin razatoare si in loc de apa nu putem pune lapte

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -2 portocale mari si sanatoase
  • -250 gr. nuci macinate
  • -350 gr. zahar
  • -200 ml apa
  • -250 gr. unt nesarat
  • -50 gr. cacao
  • -10 oua
  • -frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Salata de rosii cu menta din Liban

Salata de rosii cu menta din Liban

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute. Usturoiul si ceapa se curata. Se

4 voturi    10 comentarii
30 min
Salate reci

COSTEO (Chef de cuisine)

Apetisant!!!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata