Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe foc pana devin o pasta groasa Se amesteca si se observa cu atentie.
Se adauga untul si cacaoa si se lasa la racit.Compozitia sa fie potrivita,nici foarte calda ,nici foarte rece.
Se freaca galbenusurile cu putin zahar si esenta de vanilie, sau rom sau si mai potrivit , apa de portocale sau apa de trandafiri, cam 2 linguri.
Albusurile se bat spuma.
Aveti nevoie de o tava rotunda cu fundul detasabila, sau daca nu o oala teflon. Se tapetaza cu hartie si se dauga compozitia.
Se da la cuptorul incins innainte, si se tine 40-60 minute. La mine a durat 45 de minute, la 180 grade si apoi la 200,in ultimile 15 minute de coacere.
Cand este gata se scoate , se aseaza pe platou,se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca si ....se mananca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii