autor:

» » Torturi

Tort Mariana

Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Ingrediente
Blat simplu : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina , Crema : 4 oua, o cana zahar pudra,1 pachet unt, 3 linguri cacao, 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita, pt ornat : frisca aprox.100 g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat simplu : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Crema : 4 oua
  • o cana zahar pudra,1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita
  • pt ornat : frisca aprox.100 g

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Blaturile: Ba?i spum?, cu mixerul, albu?urile, cu sarea ?i îndulcitorul. Adaugi pe rând g?lbenu?urile, praful de copt,

0 voturi    0 comentarii
2h 55 min
Dulciuri diverse
tort cu ciocolata si mousse de caise