autor:

» » Torturi

Tort Mariana

Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Ingrediente
Blat simplu : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina , Crema : 4 oua, o cana zahar pudra,1 pachet unt, 3 linguri cacao, 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita, pt ornat : frisca aprox.100 g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat simplu : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Crema : 4 oua
  • o cana zahar pudra,1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita
  • pt ornat : frisca aprox.100 g

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu ananas