autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mariana

Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tulea Monica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Ingrediente
Blat simplu : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina , Crema : 4 oua, o cana zahar pudra,1 pachet unt, 3 linguri cacao, 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita, pt ornat : frisca aprox.100 g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Minitort tiramisu

Minitort tiramisu

Pornim cuptorul. Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior. Mixam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort festiv cu nuci

Tort festiv cu nuci

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul și zahărul

21 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat simplu : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Crema : 4 oua
  • o cana zahar pudra,1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita
  • pt ornat : frisca aprox.100 g

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
AMERICAN FLAG CAKE