autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mariana

Autor: Tulea Monica (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tulea Monica (Bucatar)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2015

Ingrediente
Blat simplu : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina , Crema : 4 oua, o cana zahar pudra,1 pachet unt, 3 linguri cacao, 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita, pt ornat : frisca aprox.100 g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa

6 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat simplu : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Crema : 4 oua
  • o cana zahar pudra,1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita nes Pentru insiropat : cafea decofeinizata racita
  • pt ornat : frisca aprox.100 g

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Coronita cu ciocolata