Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii