Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta unei bezele. Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam in compozitie si la final adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula nu cu mixerul. Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu aprox. 30 min.
Crema : Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o cana de zahar pudra si incepem sa incorporam si untul cate putin (sa fie la temperatura camerei). Dupa ce am obtinut o consistenta cremoasa adaugam cacaua cernuta si nesul apoi omogenizam .Batem spuma tare si albusurile. Punem cate putin din albusuri sa nu se taie crema. Dam la rece.
Asamblare : Dupa racire, blatul se taie in doua si se insiropeaza prima jumatate cu cafeaua preparata si racita. Se adauga mai putin de jumatate din crema, a doua jumatate din tort, se insiropeaza din nou si apoi se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu frisca batuta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii