autor:

Andra

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort marmorat cu branza si ciocolata

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru bază:, , - 200 g biscuiţi digestivi, , - 100 g unt topit, , , , Pentru umplutură:, , - 200 g ciocolată amăruie, , - 900 g brânză de vaci, la temperatura camerei, , - 300 g zahăr, , - 3 linguri făină, , - 5 ouă, , - 2 linguriţe esenţă de vanilie, , - 200 ml de smântână

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie de copt într-o formă rotundă de tort, unge hârtie cu unt, apoi pune amestecul de biscuiţi. Întinde-i uniform la baza formei presând bine cu o lingură de lemn şi dă la rece până se întăreşte.



2. Începe prepararea umpluturii topind ciocolata la bain-marie. Las-o să se răcească şi abia apoi adaugă un ou. Amestecă şi ţine deoparte.



3. Bate zahărul cu brânza de vaci până când obţii o astă omogenă.



4. Apoi adaugă făina, 1 linguriţă de sare, 4 ouă, esenţa de vanilie şi smântâna. Amestecă bine toate ingredientele!



5. Împarte compoziţia în două porţii. Într-una dintre ele adaugă ciocolata amestecată mai devreme cu oul. Scoate din frigider forma cu biscuiţii (blatul trebuie să fie tare) şi toarnă în ea câte o lingură din fiecare bol: una simplă şi una cu ciocolată. Amestecă cu o spatulă pentru a lăsa acele urme marmorate. Continuă în acelaşi ritm până termini ambele boluri, consecutiv o lingură simplă şi apoi una cu cioco. Nu uita să amesteci cu spatula pentru efectul de marmură.



6. Preîncalzeşte cuptorul la 150 grade/nivel 3. Dă tortul la cuptor pentru 70 de minute. Lasă-l să se răcească în cuptor şi apoi dă-l la rece peste noapte. A doua zi va fi fabulos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort marmorat cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    l-am facut saptamana trecuta si copilul a fost incantat de el, desi initial a strambat din nas cand a vazut ca nu-i un tort "clasic" cu blat.

  • 5 comentarii

  • Jiman_Helga

    Jiman_Helga (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2014

    super bun tortul

  • Ilie Petronela , 05 aprilie 2014

    arata foarte bine!!!!

  • Zveni Dana , 03 aprilie 2014

    Este excelenta. Diferata dintre reteta ta si ce am facut eu este ca in loc de faina am pus amidon de porumb iar branza de vaci am pus 500g si o cutie de mascarpone de 500g. Asa iese mai cremoasa. Si pentru ca am facut-o de ziua indragostitilor a fost denumit de familie "Prajitura cu dragoste"

    • Daniela Popescu , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta

    • Korosi Rodica , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta,nu are ce sa fie rau.Am sa incerc si eu.Felicitari ptr reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • - 200 g biscuiţi digestivi
  • - 100 g unt topit
  • Pentru umplutură:
  • - 200 g ciocolată amăruie
  • - 900 g brânză de vaci
  • la temperatura camerei
  • - 300 g zahăr
  • - 3 linguri făină
  • - 5 ouă
  • - 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • - 200 ml de smântână

Raporteaza reteta

Jiman_Helga

Jiman_Helga (Maestru bucatar)

super bun tortul

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt simplu