autor:

Andra

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort marmorat cu branza si ciocolata

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru bază:, , - 200 g biscuiţi digestivi, , - 100 g unt topit, , , , Pentru umplutură:, , - 200 g ciocolată amăruie, , - 900 g brânză de vaci, la temperatura camerei, , - 300 g zahăr, , - 3 linguri făină, , - 5 ouă, , - 2 linguriţe esenţă de vanilie, , - 200 ml de smântână

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie de copt într-o formă rotundă de tort, unge hârtie cu unt, apoi pune amestecul de biscuiţi. Întinde-i uniform la baza formei presând bine cu o lingură de lemn şi dă la rece până se întăreşte.



2. Începe prepararea umpluturii topind ciocolata la bain-marie. Las-o să se răcească şi abia apoi adaugă un ou. Amestecă şi ţine deoparte.



3. Bate zahărul cu brânza de vaci până când obţii o astă omogenă.



4. Apoi adaugă făina, 1 linguriţă de sare, 4 ouă, esenţa de vanilie şi smântâna. Amestecă bine toate ingredientele!



5. Împarte compoziţia în două porţii. Într-una dintre ele adaugă ciocolata amestecată mai devreme cu oul. Scoate din frigider forma cu biscuiţii (blatul trebuie să fie tare) şi toarnă în ea câte o lingură din fiecare bol: una simplă şi una cu ciocolată. Amestecă cu o spatulă pentru a lăsa acele urme marmorate. Continuă în acelaşi ritm până termini ambele boluri, consecutiv o lingură simplă şi apoi una cu cioco. Nu uita să amesteci cu spatula pentru efectul de marmură.



6. Preîncalzeşte cuptorul la 150 grade/nivel 3. Dă tortul la cuptor pentru 70 de minute. Lasă-l să se răcească în cuptor şi apoi dă-l la rece peste noapte. A doua zi va fi fabulos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort marmorat cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mentolat de Sarbatori

Tort Mentolat de Sarbatori

Blaturi: Incalzim cuptorul la 175C si tapetam 2 tavi de 21 cm diametru cu unt, faina si hartie de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    l-am facut saptamana trecuta si copilul a fost incantat de el, desi initial a strambat din nas cand a vazut ca nu-i un tort "clasic" cu blat.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Jiman_Helga

    Jiman_Helga (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2014

    super bun tortul

  • Fara foto

    Ilie Petronela , 05 aprilie 2014

    arata foarte bine!!!!

  • Fara foto

    Zveni Dana , 03 aprilie 2014

    Este excelenta. Diferata dintre reteta ta si ce am facut eu este ca in loc de faina am pus amidon de porumb iar branza de vaci am pus 500g si o cutie de mascarpone de 500g. Asa iese mai cremoasa. Si pentru ca am facut-o de ziua indragostitilor a fost denumit de familie "Prajitura cu dragoste"

    • Fara foto

      Daniela Popescu , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta

    • Fara foto

      Korosi Rodica , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta,nu are ce sa fie rau.Am sa incerc si eu.Felicitari ptr reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • - 200 g biscuiţi digestivi
  • - 100 g unt topit
  • Pentru umplutură:
  • - 200 g ciocolată amăruie
  • - 900 g brânză de vaci
  • la temperatura camerei
  • - 300 g zahăr
  • - 3 linguri făină
  • - 5 ouă
  • - 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • - 200 ml de smântână

Raporteaza reteta

Jiman_Helga

Jiman_Helga (Maestru bucatar)

super bun tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Sarlota