autor:

Andra

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort marmorat cu branza si ciocolata

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru bază:, , - 200 g biscuiţi digestivi, , - 100 g unt topit, , , , Pentru umplutură:, , - 200 g ciocolată amăruie, , - 900 g brânză de vaci, la temperatura camerei, , - 300 g zahăr, , - 3 linguri făină, , - 5 ouă, , - 2 linguriţe esenţă de vanilie, , - 200 ml de smântână

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie de copt într-o formă rotundă de tort, unge hârtie cu unt, apoi pune amestecul de biscuiţi. Întinde-i uniform la baza formei presând bine cu o lingură de lemn şi dă la rece până se întăreşte.



2. Începe prepararea umpluturii topind ciocolata la bain-marie. Las-o să se răcească şi abia apoi adaugă un ou. Amestecă şi ţine deoparte.



3. Bate zahărul cu brânza de vaci până când obţii o astă omogenă.



4. Apoi adaugă făina, 1 linguriţă de sare, 4 ouă, esenţa de vanilie şi smântâna. Amestecă bine toate ingredientele!



5. Împarte compoziţia în două porţii. Într-una dintre ele adaugă ciocolata amestecată mai devreme cu oul. Scoate din frigider forma cu biscuiţii (blatul trebuie să fie tare) şi toarnă în ea câte o lingură din fiecare bol: una simplă şi una cu ciocolată. Amestecă cu o spatulă pentru a lăsa acele urme marmorate. Continuă în acelaşi ritm până termini ambele boluri, consecutiv o lingură simplă şi apoi una cu cioco. Nu uita să amesteci cu spatula pentru efectul de marmură.



6. Preîncalzeşte cuptorul la 150 grade/nivel 3. Dă tortul la cuptor pentru 70 de minute. Lasă-l să se răcească în cuptor şi apoi dă-l la rece peste noapte. A doua zi va fi fabulos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort marmorat cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort mousse de ciocolata

tort mousse de ciocolata

Din zahar se face un sirop gros (pe foc), se toarna peste galbenuse si se bat pana isi tripleaza

8 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de cacao cu capsuni

Tort de cacao cu capsuni

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare. Se presara

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    l-am facut saptamana trecuta si copilul a fost incantat de el, desi initial a strambat din nas cand a vazut ca nu-i un tort "clasic" cu blat.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Jiman_Helga

    Jiman_Helga (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2014

    super bun tortul

  • Fara foto

    Ilie Petronela , 05 aprilie 2014

    arata foarte bine!!!!

  • Fara foto

    Zveni Dana , 03 aprilie 2014

    Este excelenta. Diferata dintre reteta ta si ce am facut eu este ca in loc de faina am pus amidon de porumb iar branza de vaci am pus 500g si o cutie de mascarpone de 500g. Asa iese mai cremoasa. Si pentru ca am facut-o de ziua indragostitilor a fost denumit de familie "Prajitura cu dragoste"

    • Fara foto

      Daniela Popescu , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta

    • Fara foto

      Korosi Rodica , 03 aprilie 2014

      Reteta pare excelenta,nu are ce sa fie rau.Am sa incerc si eu.Felicitari ptr reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • - 200 g biscuiţi digestivi
  • - 100 g unt topit
  • Pentru umplutură:
  • - 200 g ciocolată amăruie
  • - 900 g brânză de vaci
  • la temperatura camerei
  • - 300 g zahăr
  • - 3 linguri făină
  • - 5 ouă
  • - 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • - 200 ml de smântână

Raporteaza reteta

Jiman_Helga

Jiman_Helga (Maestru bucatar)

super bun tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat