autor:

maria mihalache

» » Torturi

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru blat, 6 oua, 140 g unt la temperatura camerei, 300 g zahar, 400 g faina, 1 plic praf de copt, 220 ml lapte, 1 fiola esenta de rom, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 2 lingurite cacao, un praf de sare, Pentru crema, 340 g unt de arahide, 300 g unt, 250 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, 50 g ness, Pentru sirop, 3 linguri zahar, 2-3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml apa, Mai avem nevoie, unt pentru uns forma, faina pentru tapetat forma, 50 g fulgi de migdale pentru ornat, 50 g fulgi de ciocolata pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta .
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos.
Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul de mai sus.Mixam.
Cernem faina si o amestecamcu praful de copt.
Incepem sa adaugam faina ,alternand cu laptele folosindu-ne de aceasta data la amestecat de o lingura de lemn.
Adaugam si esenta de rom si coaja de lamaie si amestecam.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Turnam in tava 2/3 din compozitia de mai sus .

In compozitia ramasa adaugam cacao si 2 lingurite cu lapte astfel incat sa ramana la consistenta initiala. Amestecam.

Turnam aceasta compozitie peste compozitia din tava.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 50 min.(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) .
Lasam sa se raceasca....asa cum am spus mai sus eu am lasat de azi pe maine.

Cand este rece taiem blatul in doua si il insiropam.


Pentru insiropat....punem intr-o craticioara ,pe foc, zaharul si zaharul pudra la caramelizat( zaharul trebuie tinut pe foc pana obtinem o culoare frumoasa de cognac,nu trebuie tinut mai mult pentru ca riscam sa se arda si sa devina amar).
Adaugam apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul caramel.
Tragem de pe foc si adaugam zaharul vanilat.
Cand insiropam blatul atat acesta cat si siropul trebuie sa fie reci.

Pentru crema
Mixam bine (circa 10/15 min.)untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand obtinem o consistenta cremoasa iar zaharul nu se mai simte.
Adaugam apoi cate o lingura din untul de arahide si omogenizam ,repetand operatia pana cand terminam de incorporat tot untul de arahide.
La final adaugam si ness-ul.
Mixam bine astfel incat sa obtinem o crema cu o consistenta cremoasa.


Si acum trecem la asamblarea tortului.
Deci.....blatul l.am taiat in doua si apoi l.am insiropat.
Intindem jumatate din crema pe primul blat si nivelam,apoi acoperim cu celalalt blat.
Imbracam tortul cu crema de unt ramasa.
Ornam dupa preferinte......eu am folosit fulgi de migdale si fulgi de ciocolata.
Dam la rece si tinem cateva ore(3-4).
Feliem.
Are un gust deosebit,va asigur!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort marmorat cu crema de unt de arahide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Heavenly Cake

Heavenly Cake

I. Blatul 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    DRAGOI VALERICA , 15 noiembrie 2015

    Foarte bun,merita incercat!

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 220 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 340 g unt de arahide
  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g ness
  • Pentru sirop
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml apa
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • 50 g fulgi de migdale pentru ornat
  • 50 g fulgi de ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Fara foto

DRAGOI VALERICA

Foarte bun,merita incercat!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort varatic