Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider.
Untul se scoate din frigider cu cateva ore bune inainte, deoarece trebuie frecat cu zaharul.Deci, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie omogena. Se separa oualele. Se adauga galbenusurile si cacao in compoziatie si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma.
Se maruntesc fructele uscate, migdalele, coaja de portocala de spala si se taie in cubulete mici, toate se aduga in , plus esenta de rom.La sfarit se incorporeaza si albusurile batute spuma.Se ia un castron nu foarte adanc, pe masura compozitiei se inveleste intr-o folie de plastic si se pune compozitia, se aseza bine cu o lingura astfel incat sa nu ramana goluri de aer. Apoi se mai adauga folie peste tot vasul, sa inveleasca si compozitia.Se lasa in frigider 24 ore, se scoate pe un vas intins si se orneaza dupa imaginatie. Se taie cu un cutit subtire si de fiecare data se spala cutitul, astfel incat atunci cand taiem a doua felie cutitul sa fie curat, altfel se lipeste.
La acesta compozitie puteti folosi orice fel de vas pentru a da forma dorita. De exemplu o puteti aseza intr-o forma de chec sau puteti face chiar bomboane tavalite prin praf de cocos sau cacao.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii