autor:

Blogul lui Haplea

» » Torturi

Tort mousse de ciocolata

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2010

Ingrediente
- 150 gr de biscuiți, - 500 gr de ciocolată neagră, - 230 ml de smântână dulce, - 400 ml de frișcă vegetală, - 100 gr de Finetti, - 50 gr de unt, - 50 gr de zahăr, - esență de rom, - frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt
- topim untul cu Finetti și amestecăm până obținem o cremă. Peste această cremă adăugăm biscuiții, făcând, astfel, blatul.
- ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți
- facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă, peste care turnăm smântâna. Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen. Lăsăm la răcit.
- preparăm frișca și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu ciocolata si mousse de caise

tort cu ciocolata si mousse de caise

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 150 gr de biscuiți
  • - 500 gr de ciocolată neagră
  • - 230 ml de smântână dulce
  • - 400 ml de frișcă vegetală
  • - 100 gr de Finetti
  • - 50 gr de unt
  • - 50 gr de zahăr
  • - esență de rom
  • - frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Paradiso