Tort mousse de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort mousse de ciocolata

Ingrediente

  • - 150 gr de biscuiți
  • - 500 gr de ciocolată neagră
  • - 230 ml de smântână dulce
  • - 400 ml de frișcă vegetală
  • - 100 gr de Finetti
  • - 50 gr de unt
  • - 50 gr de zahăr
  • - esență de rom
  • - frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Mod de preparare

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt

- topim untul cu Finetti și amestecăm până obținem o cremă. Peste această cremă adăugăm biscuiții, făcând, astfel, blatul.

- ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți

- facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă, peste care turnăm smântâna. Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen. Lăsăm la răcit.

- preparăm frișca și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor