autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2008

Ingrediente
15 oua, 4 căni de zahar,1 cana nucă măcinata, o cana nucă prăjită şi tăiată, 2 căni de faina, 200 g nucă cocos,, 200 g ciocolată menaj maro, 500 g margarină Rama, 12 linguri de lapte, 1 lingură de ness, 2 plicuri zahăr vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blaturi: se fac 3 blaturi
1. Un blat din 6 albuşe, o cana de zahăr, 200 g nucă de cocos şi 2 linguri rase de făină.Se coace foaia pe hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară,in cuptorul bine încins, cam 20 min se coace cu uşa închisă , iar apoi 20 min cu usa deschisa dar sa nu se inchida prea tare foaia.
2.Se face un blat din o cană de nucă măcinată+o cană de nucă prăjită şi tăiată, 6 albuşe, 2 linguri de făină şi o cană de zahăr.Se procedează ca la blatul nr.1.
3. Se face un pandişpan(2 foi doboş) din 3 ouă, 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de faina şi paf de copt , pe hîrtie de copt pe dosul tăvi ca mai sus(se împarte compoziţia în mod egal).
Crema :
Cremele se fierb în baie-marie(pe abur)
1. 6 gălbenuşuri,6 linguri de lapte, o cană de zahăr, o lingură ness şi un cub margarina fara sare Rama(250g).
2. 6 gălbenuşuri,6 linguri de lapte, o cană de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat,un cub margarina fara sare Rama(250g).
Glazura:
200 g ciocolată şi 90 g ulei se topesc pe abur.

Aranjamentul:
1. Foaie de doboş
2. Crema cu ness
3. Baltul de cocos
4. Crema de vanilie
5. Blatul de nuca
6. Crema de ness
7. Foaie de doboş

Se taie în două pe lungime si rezulta 2 torturi care se gazurează cu ciocolată. Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Brownie cu cireşe

Brownie cu cireşe

1. Dăm drumul la cuptor. Ciocolata şi untul se topesc împreună la bain marie. 2. Folosind robotul

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Asa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios

5 voturi    3 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 15 oua
  • 4 căni de zahar,1 cana nucă măcinata
  • o cana nucă prăjită şi tăiată
  • 2 căni de faina
  • 200 g nucă cocos,
  • 200 g ciocolată menaj maro
  • 500 g margarină Rama
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingură de ness
  • 2 plicuri zahăr vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tortul Îndrãgostitilor