autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2008

Ingrediente
15 oua, 4 căni de zahar,1 cana nucă măcinata, o cana nucă prăjită şi tăiată, 2 căni de faina, 200 g nucă cocos,, 200 g ciocolată menaj maro, 500 g margarină Rama, 12 linguri de lapte, 1 lingură de ness, 2 plicuri zahăr vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blaturi: se fac 3 blaturi
1. Un blat din 6 albuşe, o cana de zahăr, 200 g nucă de cocos şi 2 linguri rase de făină.Se coace foaia pe hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară,in cuptorul bine încins, cam 20 min se coace cu uşa închisă , iar apoi 20 min cu usa deschisa dar sa nu se inchida prea tare foaia.
2.Se face un blat din o cană de nucă măcinată+o cană de nucă prăjită şi tăiată, 6 albuşe, 2 linguri de făină şi o cană de zahăr.Se procedează ca la blatul nr.1.
3. Se face un pandişpan(2 foi doboş) din 3 ouă, 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de faina şi paf de copt , pe hîrtie de copt pe dosul tăvi ca mai sus(se împarte compoziţia în mod egal).
Crema :
Cremele se fierb în baie-marie(pe abur)
1. 6 gălbenuşuri,6 linguri de lapte, o cană de zahăr, o lingură ness şi un cub margarina fara sare Rama(250g).
2. 6 gălbenuşuri,6 linguri de lapte, o cană de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat,un cub margarina fara sare Rama(250g).
Glazura:
200 g ciocolată şi 90 g ulei se topesc pe abur.

Aranjamentul:
1. Foaie de doboş
2. Crema cu ness
3. Baltul de cocos
4. Crema de vanilie
5. Blatul de nuca
6. Crema de ness
7. Foaie de doboş

Se taie în două pe lungime si rezulta 2 torturi care se gazurează cu ciocolată. Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tiramisu cu pireu de castane

Tiramisu cu pireu de castane

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi

2 voturi    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 15 oua
  • 4 căni de zahar,1 cana nucă măcinata
  • o cana nucă prăjită şi tăiată
  • 2 căni de faina
  • 200 g nucă cocos,
  • 200 g ciocolată menaj maro
  • 500 g margarină Rama
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingură de ness
  • 2 plicuri zahăr vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort cu mouse de ciocolata alba