autor:

Alina

» » Torturi

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
bezea:, - 7 albusuri, - 1 praf de sare, - 2 lgt zeama de lamaie, - 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb, - 2 cani zahar tos, , crema:, - 400 ml frisca lichida, - 2 lgt zahar, - 1 mana de muguri de brad, , decor:, - zmeura, - capsuni, - muguri de brad

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).
4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.
5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.
6. Dam la cuptorul preincalzit 140 grade C timp de 1 h.
7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min, cu usa intredeschisa.

Crema:
1. Batem frisca impreuna cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta.
2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.
3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

Nota!
Daca doriti, la crema puteti adauga mai mult zahar, eu am pus doar 2 lgt deoarece e dulce bezeaua si se completeaza perfect
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CAPSUNI

TORT DE CAPSUNI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam

38 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Briza marii

Briza marii

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 21 martie 2014

    Superr...<3

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • bezea:
  • - 7 albusuri
  • - 1 praf de sare
  • - 2 lgt zeama de lamaie
  • - 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • - 2 cani zahar tos
  • crema:
  • - 400 ml frisca lichida
  • - 2 lgt zahar
  • - 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • - zmeura
  • - capsuni
  • - muguri de brad

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Luca