Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea, se adauga faina, zaharul si cacao si se subtiaza cu laptele caldut, se pune vasul in altul cu apa la foc mic, la bain-marin, se fierbe aproximativ 12-15 minute de cand incepe sa clocoteasca, pana compozitia devine ca o smantana mai groasa. Se da vasul deoparte si se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca pana la omogenizare si se da la rece.
Blatul: se împart componentele pentru blat in trei (respectiv 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat si coaja rasa de lamaie), se bat albusurile de ou (aproximativ 3 minute cu mixerul), se adauga zaharul si se bate in continuare (aproximativ 2-3 minute), se incorporeaza treptat cate un galbenus de ou, apoi se adauga faina si coaja rasa de lamâie, se mai bate cu aproximatie 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Se pune intr-o tava tapetata cu faina sau in care se pune hartie de copt, apoi se da la cuptor (in prealabil, se inclazeste cuptorul la 190 grade, sau treapta 5 la cuptoarele pe gaz), se lasa la copt aproximativ 8-10 minute (functie de cuptor).
Glazura: se pune zaharul si margarina intr-o craticioara la foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga cacao si se mai fierbe aproximativ 2-3 min. Se toarna fierbinte peste tort.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii