autor:

alice

» » Torturi

Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, - 9 oua, - 9 linguri zahar, - 9 linguri faina, - 3 plicuri zahar vanilat, - Coaja rasa de la 1 lamâie, Pentru crema:, - 500 ml lapte, - 4 galbenusuri ou, - 15 linguri zahar, - 10 linguri faina, - 10 linguri cacao, - 1 pachet margarina Rama pentru prajituri (250 gr), - 1 fiola esenta rom (Dr. Otcker), - Un varf de lingurita de sare, Pentru glazura:, - 7-8 linguri zahar, - 7-8 linguri cacao, -1/2 pachet margarina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea, se adauga faina, zaharul si cacao si se subtiaza cu laptele caldut, se pune vasul in altul cu apa la foc mic, la bain-marin, se fierbe aproximativ 12-15 minute de cand incepe sa clocoteasca, pana compozitia devine ca o smantana mai groasa. Se da vasul deoparte si se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca pana la omogenizare si se da la rece.
Blatul: se împart componentele pentru blat in trei (respectiv 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat si coaja rasa de lamaie), se bat albusurile de ou (aproximativ 3 minute cu mixerul), se adauga zaharul si se bate in continuare (aproximativ 2-3 minute), se incorporeaza treptat cate un galbenus de ou, apoi se adauga faina si coaja rasa de lamâie, se mai bate cu aproximatie 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Se pune intr-o tava tapetata cu faina sau in care se pune hartie de copt, apoi se da la cuptor (in prealabil, se inclazeste cuptorul la 190 grade, sau treapta 5 la cuptoarele pe gaz), se lasa la copt aproximativ 8-10 minute (functie de cuptor).
Glazura: se pune zaharul si margarina intr-o craticioara la foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga cacao si se mai fierbe aproximativ 2-3 min. Se toarna fierbinte peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul

4 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
tiramisu

tiramisu

Se freaca 2 galbenusuri cu 250 gr zahar tos pana se face o crema groasa si mai deschisa la culoare,

3 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 9 oua
  • - 9 linguri zahar
  • - 9 linguri faina
  • - 3 plicuri zahar vanilat
  • - Coaja rasa de la 1 lamâie
  • Pentru crema:
  • - 500 ml lapte
  • - 4 galbenusuri ou
  • - 15 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 10 linguri cacao
  • - 1 pachet margarina Rama pentru prajituri (250 gr)
  • - 1 fiola esenta rom (Dr. Otcker)
  • - Un varf de lingurita de sare
  • Pentru glazura:
  • - 7-8 linguri zahar
  • - 7-8 linguri cacao
  • -1/2 pachet margarina

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cupola cu frisca