autor:

alice

» » Torturi

Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, - 9 oua, - 9 linguri zahar, - 9 linguri faina, - 3 plicuri zahar vanilat, - Coaja rasa de la 1 lamâie, Pentru crema:, - 500 ml lapte, - 4 galbenusuri ou, - 15 linguri zahar, - 10 linguri faina, - 10 linguri cacao, - 1 pachet margarina Rama pentru prajituri (250 gr), - 1 fiola esenta rom (Dr. Otcker), - Un varf de lingurita de sare, Pentru glazura:, - 7-8 linguri zahar, - 7-8 linguri cacao, -1/2 pachet margarina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea, se adauga faina, zaharul si cacao si se subtiaza cu laptele caldut, se pune vasul in altul cu apa la foc mic, la bain-marin, se fierbe aproximativ 12-15 minute de cand incepe sa clocoteasca, pana compozitia devine ca o smantana mai groasa. Se da vasul deoparte si se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca pana la omogenizare si se da la rece.
Blatul: se împart componentele pentru blat in trei (respectiv 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat si coaja rasa de lamaie), se bat albusurile de ou (aproximativ 3 minute cu mixerul), se adauga zaharul si se bate in continuare (aproximativ 2-3 minute), se incorporeaza treptat cate un galbenus de ou, apoi se adauga faina si coaja rasa de lamâie, se mai bate cu aproximatie 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Se pune intr-o tava tapetata cu faina sau in care se pune hartie de copt, apoi se da la cuptor (in prealabil, se inclazeste cuptorul la 190 grade, sau treapta 5 la cuptoarele pe gaz), se lasa la copt aproximativ 8-10 minute (functie de cuptor).
Glazura: se pune zaharul si margarina intr-o craticioara la foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga cacao si se mai fierbe aproximativ 2-3 min. Se toarna fierbinte peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte; Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema

5 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 9 oua
  • - 9 linguri zahar
  • - 9 linguri faina
  • - 3 plicuri zahar vanilat
  • - Coaja rasa de la 1 lamâie
  • Pentru crema:
  • - 500 ml lapte
  • - 4 galbenusuri ou
  • - 15 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 10 linguri cacao
  • - 1 pachet margarina Rama pentru prajituri (250 gr)
  • - 1 fiola esenta rom (Dr. Otcker)
  • - Un varf de lingurita de sare
  • Pentru glazura:
  • - 7-8 linguri zahar
  • - 7-8 linguri cacao
  • -1/2 pachet margarina

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tartã de mere cu stafide si scortisoarã