autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort pralinat

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 galbenusuri,, 2 linguri de apa calda,, 150 g zahar,, un praf de sare,, un plic de zahar vanilat,, 4 albusuri de ou,, 100 g amidon,, 100 g faina,, 0 lingurita praf de copt,, margarina pentru uns., , Crema de ciocolata:, 1 pachet praf budinca de ciocolata,, 500 ml lapte,, 50 g ciocolata amaruie,, 250 g unt,, 150 g zahar pudra,, un pahar de rom de 54°., , Pentru decorare:, 50 g migdale taiate lamele,, 12 praline de ciocolata neagra, o lingura de fistic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca timp de 10 min. galbenusurile de ou cu zaharul, sarea, apa calduta si zaharul vanilat. Compozitia trebuie sa devina spumoasa si aproape alba.
Intr-un alt vas, albusurile se bat spuma tare si se pun peste galbenusuri.
Se amesteca bine amidonul cu faina si cu praful de copt si se cern peste albusuri, amestecand usot toate ingredientele.
Se unge cu margarina, doar fundul unei forme rotunde pentru tort de cca 26 cm diametru si se rastoarna compozitia obtinuta.
Se da la cuptor (incalzit inainte), la 220° si se lasa sa se coaca timp de 30 min.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se taie orizontal, in trei straturi.

Pentru crema:
Intr-o craticioara, se dizolva praful de budinca, cu putin lapte rece.
Laptele ramas se infierbanta intr-un alt vas, impreuna cu ciocolata sfaramata amestecand pana cand se topeste ciocolata, apoi se incorporeaza praful de budinca dizolvat.
Se lasa sa fiarba putin, amestecand mereu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand, pentru a nu se forma la suprafata o crusta.
Untul cu zaharul, se freaca cu o lingura de lemn, pana ce devine pumos, apoi se adauga romul si se incorporeaza bine.
Se adauga apoi budinca de ciocolata, calduta,la inceput cate putin(cu lingurita) apoi linguri cu varf, amestecand pentru a se incorpora bine.
Pe primul strat de blat, se intinde 1/3 din crema, se acopera cu al doilea strat de blat, peste care se intinde iarasi 1/3 din crema si se acopera cu al treilea
strat de blat si se acopera totul cu crema ramasa.
Se decoreaza marginile laterale cu migdale taiate lamele
si se formeaza pe suprafata tortului, cu un cutit, semnul a 12 felii.
Se decoreaza fiecare felie cu o floricica de crema (cu seringa pentru ornat) si se pune deasupra cate o pralina de ciocolata.
Se taie marunt fisticul decojit si se presara pe toata suprafata tortului.
Se da la rece, cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pralinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu blat de caise

Tort de ciocolata cu blat de caise

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau

29 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

30 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 galbenusuri,
  • 2 linguri de apa calda,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 4 albusuri de ou,
  • 100 g amidon,
  • 100 g faina,
  • 0 lingurita praf de copt,
  • margarina pentru uns.
  • Crema de ciocolata:
  • 1 pachet praf budinca de ciocolata,
  • 500 ml lapte,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • 250 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • un pahar de rom de 54°.
  • Pentru decorare:
  • 50 g migdale taiate lamele,
  • 12 praline de ciocolata neagra
  • o lingura de fistic.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat