Intr-o cratita punem paharul cu zahar cacao si apa amestecam putin si punem pe foc mic pina fierbe mailasam 5 minute sa fiarba si oluam de pe foc si adaugam untul si amestecam pina se topeste.Lasam crema sa se raceasca putin si adaugam cele 8 galbenuse, amestecam bine.
Separat se bat albusele cu putina sare pina devine bezea,adaugam la bezea cite putin din crema si dupa aceea adaugam faina.Ungem o tava patrata sau alta forma si turnam compozitia inauntru.Coacem la 180 de grade 30 -40 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.(prajitura asta este negreasa clasica).Cind prajitura sa racit o asezam pe un platou potrivit.
Crema-smintina vine batuta bine cu 2-3 linguri de zahar pudra pina devine frisca si se adauga citeva picaturi etenta de culoare,depinde cit de puternica vreti culoarea.Se unge tortul cu crema peste tot si lasam putin sa se raceasca in frigider.Modelul il facem cu spritul sau cu oseringa pentru creme si ornam fiecare dupa gust.
Prajitura pe care eu am pregatito are modelat pe ea un py(este o notiune din geometria cercului ).Asta dupa dorinta fetei mele care iubeste matematica.
Dar se pot pregati diferite modele ca \"ceas\" sau tren si figura lui Bob buretele si cite nu.
Daca folotiti fondant mergeti dupa indicatile de pe ambalaj.Totul este baza ca prajitura sa fie gustoasa si copilor le place negresa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii