autor:

Corbeanu_Alina

» » Torturi

Tort Rafaela

Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot., Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos., Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Alex 2- caramel

Tort Alex 2- caramel

Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe

16 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de clatite cu sirop caramel

Tort de clatite cu sirop caramel

1. Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt. 2. Puneti

72 voturi    48 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • o fiola de esenta de migdale
  • 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece
  • 5 linguri de gris
  • 12 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de unt topit
  • 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca
  • 150 ml lapte si nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine