autor:

Corbeanu_Alina

» » Torturi

Tort Rafaela

Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot., Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos., Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri,

81 voturi    23 comentarii
4h 45 min
Torturi
Tort cu crema de branza de vaci

Tort cu crema de branza de vaci

Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul cate putin pana se termina. Se adauga pe rand galbenusurile,

17 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • o fiola de esenta de migdale
  • 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece
  • 5 linguri de gris
  • 12 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de unt topit
  • 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca
  • 150 ml lapte si nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort bust de femeie