autor:

Corbeanu_Alina

» » Torturi

Tort Rafaela

Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot., Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos., Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura crocanta cu mure

Prajitura crocanta cu mure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

0 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • o fiola de esenta de migdale
  • 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece
  • 5 linguri de gris
  • 12 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de unt topit
  • 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca
  • 150 ml lapte si nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe