Tort Rafaela

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort Rafaela

Ingrediente

  • Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor