autor:

Corbeanu_Alina

» » Torturi

Tort Rafaela

Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corbeanu_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot., Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos., Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cacao si iaurt

Tort cu cacao si iaurt

Amestecam si omogenizam bine ouale intregi cu zaharul; Adaugam cacao amestecata cu vanilia; Separat

3 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Chili Brownies

Chili Brownies

Se incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie cele

3 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • o fiola de esenta de migdale
  • 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece
  • 5 linguri de gris
  • 12 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de unt topit
  • 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca
  • 150 ml lapte si nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi, cremă de mascarpone cu cafea, cremă de ciocolată albă, glazură oglindă

0 voturi    0 comentarii
4h 25 min
Torturi
Tort cu iaurt si banane Tort cu iaurt si banane

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de ciocolata