Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 150 g ulei de cocos
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
  • pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate

Mod de preparare

Blatul:

Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.

Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender. Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).

Crema:

Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.

Montare:

O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.

Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.

Asezi 1/2 din crema peste blat , apoi presari fructele.

Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.

Dai la rece pentru 10 minute.

Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.

Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.

Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise