Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 150 g ulei de cocos
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
  • pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate

Mod de preparare

Blatul:

Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.

Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender. Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).

Crema:

Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.

Montare:

O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.

Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.

Asezi 1/2 din crema peste blat , apoi presari fructele.

Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.

Dai la rece pentru 10 minute.

Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.

Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.

Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise