Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Ingrediente

  • pt. blat avem nevoie de:
  • -250 gr. migdale
  • -2 linguri miere
  • -1 pumn stafide
  • -1 picatura ulei esential de migdale
  • pt. crema raws (roz adica:) avem nevoie de:
  • - 300 gr. zmeura proaspata
  • - 3-4 linguri frisca din seminte de floarea-soarelui
  • -miere, dupa gust
  • -cateva linguri de apa, dupa nevoie
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -2 linguri ulei de cocos
  • -5 linguri faina de cocos
  • pt. crema de caise avem nevoie de:
  • -150 gr caise bine coapte
  • -1 lingura miere
  • -3-4 linguri ulei de cocos
  • -2 linguri lecitina de soia
  • pt. frisca din seminte:
  • -200 gr. seminte de floarea soarelui decorticate
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -3-4 picaturi ulei esential de portocale
  • -2 linguri miere
  • -putina apa
  • -pt. decor:

Mod de preparare

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc:

1. e foarte cald afara, iar acest tort a fost congelat, ceea ce-l face o minunatie de inghetata deosebita (doar nu va puteam trata cu orisice, nu?:)

2. fructele proaspete, neprocesate termic sunt mult mai gustoase, sanatoase si aromate

3. este foarte satios, nu se pot servi decat portii mici si concentrate....deci asta il face ideal pt. mai multi musafiri

4. nu ingrasa, deoarece nu contine zahar

5. aduce un aport nutritional si energetic notabil

Ar mai fi muuulte motive de enumerat aici, dar sa nu uitam, totusi de ce ne-am adunat aici, nu? Hai ca v-am convins sa serviti o portie racoroasa, nu-i asa?

Si ca nu mai mentin suspans-ul, iata ce contine si cum a fost preparat:

Daca aveti toate ingredientele la indemana, prepararea si montarea tortului nu va rapesc mai mult decat 15 minute...si e chiar joaca de copii!

Dar sa va povestesc pe rand cum am facut eu (mai mult timp imi ia povestea decat prepararea):

1. am pus de seara semintele de floarea soarelui si migdalele la hidratat in boluri separate( cu apa cat sa acopere)

2. dimineata le-am scurs si le-am mai clatit putin, apoi le-am scurs iarasi

3. am pregatit o forma de tort cu inelul detasabil, pe care am uns-o cu foarte putin ulei de susan; am lasat-o deoparte

4. am preparat blatul din migdale, nu inainte de a prepara un delicios lapte de migdale (pe care l-am servit la micul dejun...deci a avut alt scop:); am luat pulpa de migdale rezultata in urma acestui proces si am amestecat-o in robot cu celelalte ingrediente pt. blat. Am obtinut un aluat faramicios si lipicios, pe care l-am turnat in forma de tort de mai sus si pe care l-am presat bine cu mainile si apoi am nivelat cu o lingura muiata in apa. Am dat la rece.

5. am preparat frisca: am pus semintele de floarea soarelui scurse bine, am adaugat apa cat aproape sa le acopere si am mixat in blenderul de mare viteza cca 1 min, pana a devenit crema. Am adaugat celelalte ingrediente si am mai mixat inca 1 minut. Si asta a fost!

6. am preparat crema roz: am mixat zmeura in blender cateva secunde, am adaugat putina frisca si celelalte ingrediente si am mai mixat cateva secunde...si a fost gata si asta! Am scos blatul de la rece, am turnat crema, apoi am dat la congelator 2 minute

7. am preparat crema de caise: pur si simplu am mixat cateva sec.toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, pe care am adaugat-o la sfarsit, dupa ce obtinusem deja crema. Am mai mixat o data sa se omogenizeze...am adaugat si aceasta crema peste cea roz. Am dat iarasi la congelator pt. 5 minute, sa se intareasca totul putin

8. am decorat cu frisca ramasa si zmeura...din nou la congelator pt. 2 ore, de data asta!

9. am scos tortul inghetat din forma, l-am portionat si l-am servit cu drag, dupa ce a stat 15. minute la temperatura camerei.

10. am bagat la congelator portiile ramase, pt.un rasfat prelungit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise