autor:

adnia

» » Torturi

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2013

Ingrediente
pt. blat avem nevoie de:, -250 gr. migdale, -2 linguri miere, -1 pumn stafide, -1 picatura ulei esential de migdale, pt. crema raws (roz adica:) avem nevoie de:, - 300 gr. zmeura proaspata, - 3-4 linguri frisca din seminte de floarea-soarelui, -miere, dupa gust, -cateva linguri de apa, dupa nevoie, -2 lingurite zeama de lamaie, -2 linguri ulei de cocos, -5 linguri faina de cocos, pt. crema de caise avem nevoie de:, -150 gr caise bine coapte, -1 lingura miere, -3-4 linguri ulei de cocos, -2 linguri lecitina de soia, pt. frisca din seminte:, -200 gr. seminte de floarea soarelui decorticate, -2 lingurite zeama de lamaie, -3-4 picaturi ulei esential de portocale, -2 linguri miere, -putina apa, -pt. decor:, ,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc:

1. e foarte cald afara, iar acest tort a fost congelat, ceea ce-l face o minunatie de inghetata deosebita (doar nu va puteam trata cu orisice, nu?:)

2. fructele proaspete, neprocesate termic sunt mult mai gustoase, sanatoase si aromate

3. este foarte satios, nu se pot servi decat portii mici si concentrate....deci asta il face ideal pt. mai multi musafiri

4. nu ingrasa, deoarece nu contine zahar

5. aduce un aport nutritional si energetic notabil

Ar mai fi muuulte motive de enumerat aici, dar sa nu uitam, totusi de ce ne-am adunat aici, nu? Hai ca v-am convins sa serviti o portie racoroasa, nu-i asa?

Si ca nu mai mentin suspans-ul, iata ce contine si cum a fost preparat:



Daca aveti toate ingredientele la indemana, prepararea si montarea tortului nu va rapesc mai mult decat 15 minute...si e chiar joaca de copii!

Dar sa va povestesc pe rand cum am facut eu (mai mult timp imi ia povestea decat prepararea):

1. am pus de seara semintele de floarea soarelui si migdalele la hidratat in boluri separate( cu apa cat sa acopere)

2. dimineata le-am scurs si le-am mai clatit putin, apoi le-am scurs iarasi

3. am pregatit o forma de tort cu inelul detasabil, pe care am uns-o cu foarte putin ulei de susan; am lasat-o deoparte

4. am preparat blatul din migdale, nu inainte de a prepara un delicios lapte de migdale (pe care l-am servit la micul dejun...deci a avut alt scop:); am luat pulpa de migdale rezultata in urma acestui proces si am amestecat-o in robot cu celelalte ingrediente pt. blat. Am obtinut un aluat faramicios si lipicios, pe care l-am turnat in forma de tort de mai sus si pe care l-am presat bine cu mainile si apoi am nivelat cu o lingura muiata in apa. Am dat la rece.

5. am preparat frisca: am pus semintele de floarea soarelui scurse bine, am adaugat apa cat aproape sa le acopere si am mixat in blenderul de mare viteza cca 1 min, pana a devenit crema. Am adaugat celelalte ingrediente si am mai mixat inca 1 minut. Si asta a fost!

6. am preparat crema roz: am mixat zmeura in blender cateva secunde, am adaugat putina frisca si celelalte ingrediente si am mai mixat cateva secunde...si a fost gata si asta! Am scos blatul de la rece, am turnat crema, apoi am dat la congelator 2 minute

7. am preparat crema de caise: pur si simplu am mixat cateva sec.toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, pe care am adaugat-o la sfarsit, dupa ce obtinusem deja crema. Am mai mixat o data sa se omogenizeze...am adaugat si aceasta crema peste cea roz. Am dat iarasi la congelator pt. 5 minute, sa se intareasca totul putin

8. am decorat cu frisca ramasa si zmeura...din nou la congelator pt. 2 ore, de data asta!

9. am scos tortul inghetat din forma, l-am portionat si l-am servit cu drag, dupa ce a stat 15. minute la temperatura camerei.

10. am bagat la congelator portiile ramase, pt.un rasfat prelungit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura  economica

Prajitura economica

Blatul: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza.

45 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • pt. blat avem nevoie de:
  • -250 gr. migdale
  • -2 linguri miere
  • -1 pumn stafide
  • -1 picatura ulei esential de migdale
  • pt. crema raws (roz adica:) avem nevoie de:
  • - 300 gr. zmeura proaspata
  • - 3-4 linguri frisca din seminte de floarea-soarelui
  • -miere
  • dupa gust
  • -cateva linguri de apa
  • dupa nevoie
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -2 linguri ulei de cocos
  • -5 linguri faina de cocos
  • pt. crema de caise avem nevoie de:
  • -150 gr caise bine coapte
  • -1 lingura miere
  • -3-4 linguri ulei de cocos
  • -2 linguri lecitina de soia
  • pt. frisca din seminte:
  • -200 gr. seminte de floarea soarelui decorticate
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -3-4 picaturi ulei esential de portocale
  • -2 linguri miere
  • -putina apa
  • -pt. decor:

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort crema de zahar ars