autor:

narcisa costea

» » Torturi

Tort Ruby

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
1 blat tort(3 foi), 1 cutie mascarpone 400gr, 1 cutie frisca lichida 200gr, 2 ciocolate cu alune, 1 ciocolata neagra(amarue), 3 linguri dulceata de gutui, 3 linguri stafide, 100gr unt, 130gr lapte, 150gr zahar pudra, 50gr zahar, esenta de rom, 1 cana apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un sirop pentru foi din 1 cana apa,50 gr zahar,esenta de rom,se fierbe cca5-6 min si se da la racit.Pe un platou se aseaza prima foaie insiropata foarte bine,se unge aceasta cu dulceata si apoi se pune crema urmatoare:



Crema de ciocolata--pe baie de aburi se pune la topit cele 2ciocolate cu alune,impreuna cu untul si laptele,toate se amesteca energic si cand s-a ingrosat crema suficient se ea de pe foc ,se adauga stafidele tinute la inmuiat inainte cu 10 min.in apa si rom,apoi se intinde calduta peste dulceata.

Peste aceasta crema punem repede cea dea doua foaie(insiropata) pentru a se lipi odata cu racirea ei.



Crema alba--batem bine frisca lichida,adaugam in ea branza si mestecam cu grija,zaharul pudra,apoi adaugam jumatate de ciocolata neagra taiata cubulete mici.Jumatate din cantitatea ei o punem intre foi iar cu resctul ornam tortul.Dupa ce insiropam foile le mai lasam un pic inainte de a pune cremele,altfel au tendinta de alunecare si sfaramare.



Decor-- jumatatea de ciocolata neagra o topit pa baie de aburi impreuna cu cca 30gr lapte,o punem intr-o punga,rupem unul din colturi si "brodam" tortul dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ruby" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios cu siguranta. Prea arata bine.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    apetisant tortul am sa-l incerc si eu!

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    imi place bun bun

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine...imi place.....abia astept sa-l incerc si eu!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      yami yami....:)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Ce bunãtate!!! imi place combinatia :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 blat tort(3 foi)
  • 1 cutie mascarpone 400gr
  • 1 cutie frisca lichida 200gr
  • 2 ciocolate cu alune
  • 1 ciocolata neagra(amarue)
  • 3 linguri dulceata de gutui
  • 3 linguri stafide
  • 100gr unt
  • 130gr lapte
  • 150gr zahar pudra
  • 50gr zahar
  • esenta de rom
  • 1 cana apa

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

35 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios cu siguranta. Prea arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cacao