Ingrediente
1 blat tort(3 foi), 1 cutie mascarpone 400gr, 1 cutie frisca lichida 200gr, 2 ciocolate cu alune, 1 ciocolata neagra(amarue), 3 linguri dulceata de gutui, 3 linguri stafide, 100gr unt, 130gr lapte, 150gr zahar pudra, 50gr zahar, esenta de rom, 1 cana apa
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
5 voturi
Mod de preparare
Crema de ciocolata--pe baie de aburi se pune la topit cele 2ciocolate cu alune,impreuna cu untul si laptele,toate se amesteca energic si cand s-a ingrosat crema suficient se ea de pe foc ,se adauga stafidele tinute la inmuiat inainte cu 10 min.in apa si rom,apoi se intinde calduta peste dulceata.
Peste aceasta crema punem repede cea dea doua foaie(insiropata) pentru a se lipi odata cu racirea ei.
Crema alba--batem bine frisca lichida,adaugam in ea branza si mestecam cu grija,zaharul pudra,apoi adaugam jumatate de ciocolata neagra taiata cubulete mici.Jumatate din cantitatea ei o punem intre foi iar cu resctul ornam tortul.Dupa ce insiropam foile le mai lasam un pic inainte de a pune cremele,altfel au tendinta de alunecare si sfaramare.
Decor-- jumatatea de ciocolata neagra o topit pa baie de aburi impreuna cu cca 30gr lapte,o punem intr-o punga,rupem unul din colturi si "brodam" tortul dupa bunul plac.
Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011
arata foarte bine...imi place.....abia astept sa-l incerc si eu!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011
yami yami....:)
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011
Ce bunãtate!!! imi place combinatia :)