autor:

husni

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Ingrediente
Acest tort,s-a facut prima data prin 1830,de un tinar cofetar(Franz Sacher)., Pina in zilele noastre,reteta originala a tortului,se prepara si se serveste la hotelul Sacher,din Viena., Reteta originala,nu se stie,nu se divulga., , , , Blat, -130 g unt, -75 g zahar pudra, -1 baton vanilie, -150 g ciocolata amaruie, -6 oua, -50 g zahar tos, -125 g faina, , Umplutura, -300 g gem(nu dulceata) de caise(numai de caise), , Glazura, -100 ml apa, -150-160 g zahar, -150 g ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 4h

19 voturi

Mod de preparare

Untul(moale) se freaca, cu zaharul pudra si batonul de vanilie(miezul batonului);se freaca(manual sau electric),pina cind nu se mai simte zaharul(intre degete).
Pe urma punem galbenusurile celor 6 oua,pe rind,mestecind dupa fiecare;se pune si ciocolata(topita pe aburi),imediat dupa galbenusuri.Ciocolata trebuie sa se racoreasca,putin,inainte de a se pune(dar nu mult timp,sa nu se intareasca).
Separat,cele 6 albusuri se bat,punindu-se(in ploaie),cele 50 g de zahar tos.
Cam 1/4-1/3 din comp.de albusuri(batute),se adauga primei compozitii(unt,ciocolata…),se amesteca,bine;se adauga,apoi,faina(cernuta),si se mesteca iar,bine,pina nu mai are cocoloase.
Pe urma se pune restul de albus batut si se mesteca usor.
Apoi,compozitia,se pune intr-o tava(cu diametrul de 24 cm),cu hirtie de copt.Nu e nevoie,neaparat,de tava cu fund detasabil.
Se coace cca 45-50 minute, astfel:se pune tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu;primele 15 minute usa cuptorului,trebuie sa fie intredeschisa(se poate pune o bucata de lemn,o lingura de lemn…,pt.siguranta).Dupa aceea,usa cuptorului se inchide si se continua coacerea inca aprox.30-35 minute.
Cind blatul e rece,se scoate din tava,se taie in 2(pe orizontala).
Asamblare:pe un platou se pune 1/2 blat si se unge cu 1/2 din cantitatea de gem;apoi se pune a 2-a jum. de blat si se unge cu a 2-a cantitate de gem(cca150 g).
Peste se pune glazura:apa si zaharul se fierb(acoperite cu o farfurie),exact 4 minute;lingura cu care s-a amestecat in zahar+apa,se pune pe farfuria de pe sirop(sa nu se raceasca).
In acelasi timp,ciocolata se topeste pe aburi;cind siropul e gata,se adauga la ciocolata topita,incetul cu incetul,mestecind tot timpul,fara foc;trebui sa obtinem o glazura neteda.
O lasam sa se raceasca,mestecind,citeva secunde,apoi o turnam in mijlocul tortului si cu miscari rapide,o intindem,deasupra si pe margini.
Tortul se lasa(peste noapte),la frigider.
Tortul acesta e sufficient pt 12 persoane.
Cind se serveste,se pune,linga(nu pe),un”mot”marisor de frisca,pe farfurie,linga tort.
Dar eu, am pus frisca deasupra,pt.a ascunde unele greseli(glazura n-a fost rapid intinsa).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gloria Duarte , 16 octombrie 2014

    buuun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Un deliciu, arata tare bine.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Felicitari,arata ft bine,deosebit!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      iesise frumoasa glazura,puteai sa lasi asa!!! demult il am si eu pe lista de asteptare,n-am mancat niciodata,cred ca-i tare bun!!!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      felicitari forte bine arata

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Foarte fin!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

      arata foarte bine cred ca e fff bun!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

      E ceva de munca la el dar cred ca merita efortul.......felicitari...*****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

      Wa,waw!!!! Cred ca e un delici. Arata foarte bine !!! Am o pofta nebuna de o feliuta macar

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Camy, imi plac toate dulciurile tale fara exceptie! Si tortul asta, atat de vestit!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Un deliciu!!!felicitãri:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

19 voturi

Ingrediente

  • Acest tort,s-a facut prima data prin 1830,de un tinar cofetar(Franz Sacher).
  • Pina in zilele noastre,reteta originala a tortului,se prepara si se serveste la hotelul Sacher,din Viena.
  • Reteta originala,nu se stie,nu se divulga.
  • Blat
  • -130 g unt
  • -75 g zahar pudra
  • -1 baton vanilie
  • -150 g ciocolata amaruie
  • -6 oua
  • -50 g zahar tos
  • -125 g faina
  • Umplutura
  • -300 g gem(nu dulceata) de caise(numai de caise)
  • Glazura
  • -100 ml apa
  • -150-160 g zahar
  • -150 g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu, arata tare bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu zmeura