autor:

PanaCris

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Seherezada cu fructe de padure

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2019

Ingrediente
Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g,, Dulce de leche, pe romaneste dulceata de lapte, sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g,, Unt grasime 80% cca. 200 g,, Oua 3 bucati,, Zahar brun cca. 75 g,, Frisca Meggle cca. 300 g,, Fructe de padure cca. 300 g.

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator.

Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete.

Atentie, e important ca toate sa fie la temperatura camerei.

Se mixeaza usor pana se obtine o crema omogena.

Apoi se mixeaza frisca, fara zahar, pana se obtine o crema pufoasa.

Urmeaza ansamblarea tortului: intr-un vas incapator, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuti, un strat de crema de caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema.

Atentie, ultimul strat va fi de biscuiti. Se lasa la rece minim 3 ore sau mai bine pana a doua zi!

Tortul se poate orna cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau si mai simplu cu jeleu de fructe de padure, ce vor balansa gustul dulce al desertului.

Spor si pofta buna! ;) O minunata reteta de vara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Seherezada cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu caramel si cafea

Tort cu caramel si cafea

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g,
  • Dulce de leche
  • pe romaneste dulceata de lapte
  • sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g,
  • Unt grasime 80% cca. 200 g,
  • Oua 3 bucati,
  • Zahar brun cca. 75 g,
  • Frisca Meggle cca. 300 g,
  • Fructe de padure cca. 300 g.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul Îndrãgostitilor