Tort special cu crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort special cu crema

Ingrediente

  • Pentru aluatul foi:
  • 2 pahare de faina
  • 250 gr de brinza de uns 9%
  • 1 ou
  • 1praf de copt
  • 200 gr de margarina cu gust de unt sau unt
  • Pentru crema:
  • 2 pudinguri de vanilie
  • 2 pahare de lapte
  • 2 cutii de smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 1 smantina de frisca
  • 100 gr de ciocolata amaruie 60% cacao

Mod de preparare

Din ingridentele pentru blat facem un alauat il lasam 1/2 de ora la frigider, dupa care il impartim in trei portii.

Din fiecare portie se intinde o foaie de 20 - 30 de cm pe care o coacem pe fundul tavii pina se rumeneste usor. La fel cu celelalte doua foi.

Intr-un bol punem pudingul de vanilie cu un pahar de lapte si o smantina de frisca si mixam pina devine o crema spumoasa si tare. Se adauga jumatate din nucile macinate si inca putina esenta de vanilie. In alt bol se bate celalalt puding in crema si se adauga restul de nuci macinate. Pe un platou se pune prima foaie si se intinde toata crema pe foaie si se pune cealalta foaie de aluat. Peste a doua foaie se pune crema de vanilie din celalalt bol si se acopera cu a treia foaie de aluat. Se da la frigider pina pregatim crema de ciocolata. Ciocolata cu smantina se incalzesc pe un foc mic pina ciocolata sa topit. Se adauga 25 de grame de unt si se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste a treia foaie. Din crema a doua am lasat putina crema pentru ornare deasupra. Tortul trebuie lasat o noapte la frigider caci crema inmoaie blaturile si tortul este minunat a doua zi. Este bun pentru aniversari si este ceva mai deosebit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise