Ingrediente
Pentru aluatul foi:, 2 pahare de faina, 250 gr de brinza de uns 9%, 1 ou, 1praf de copt, 200 gr de margarina cu gust de unt sau unt, , Pentru crema:, 2 pudinguri de vanilie, 2 pahare de lapte, 2 cutii de smantana pentru frisca, , Pentru glazura:, 1 smantina de frisca, 100 gr de ciocolata amaruie 60% cacao
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
17 voturi
Mod de preparare
Din fiecare portie se intinde o foaie de 20 - 30 de cm pe care o coacem pe fundul tavii pina se rumeneste usor. La fel cu celelalte doua foi.
Intr-un bol punem pudingul de vanilie cu un pahar de lapte si o smantina de frisca si mixam pina devine o crema spumoasa si tare. Se adauga jumatate din nucile macinate si inca putina esenta de vanilie. In alt bol se bate celalalt puding in crema si se adauga restul de nuci macinate. Pe un platou se pune prima foaie si se intinde toata crema pe foaie si se pune cealalta foaie de aluat. Peste a doua foaie se pune crema de vanilie din celalalt bol si se acopera cu a treia foaie de aluat. Se da la frigider pina pregatim crema de ciocolata. Ciocolata cu smantina se incalzesc pe un foc mic pina ciocolata sa topit. Se adauga 25 de grame de unt si se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste a treia foaie. Din crema a doua am lasat putina crema pentru ornare deasupra. Tortul trebuie lasat o noapte la frigider caci crema inmoaie blaturile si tortul este minunat a doua zi. Este bun pentru aniversari si este ceva mai deosebit.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Delicios...