autor:

Adela Zilahi

» » Torturi

Tort tiramisu

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2012

Ingrediente
8 albusuri, 3 galbenusuri, 8 lg zahar, 8 lg apa, 10 lg faina, 1 praf de copt, 50 ml cafea preparata, Pentru crema:, 5 galbenusuri, 5 lg zahar, 250 gr mascarpone, 300 ml frisca ( Meggle am mai avut), Sirop:, 200 ml cafea preparata mai slab, Ornat:, cacao, zahar pudra, boabe cafea

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua, faina si praful de copt... am copt intr-o forma cu diametrul 28, se scoate , se raceste si se taie in.
Pentru crema procedam astfel: ingrosam galbenusurile cu zaharul pe abur, racim si adaugam mascarpone, se amesteca bine... batem frisca si incorporam in crema de oua si mascarpone.
Se insiropeaza blaturile, impartim crema in 3 , cu 2 parti umplem foile de blat, iar cu restul se orneaza tortul , pudram cacao ...am pudrat stelutele cu zahar pudra si am ornat cu cateva boabe de cafea...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Turta dulce si miezul de nuca se baga la robot si se macina, nu foarte fin, dar nici grosier. Dam

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lupescu Gabriela Adina , 17 octombrie 2013

    Nu se intelege la blat...se raceste si se taie in??ce? cate? cum?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    Ce delicios!Si arata impecabil!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 8 lg apa
  • 10 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml cafea preparata
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca ( Meggle am mai avut)
  • Sirop:
  • 200 ml cafea preparata mai slab
  • Ornat:
  • cacao
  • zahar pudra
  • boabe cafea

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce delicios!Si arata impecabil!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello pentru Valentine's Day