autor:

Adela Zilahi

» » Torturi

Tort Tiramisu

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2012

Ingrediente
8 albusuri, 3 galbenusuri, 8 lg zahar, 8 lg apa, 10 lg faina, 1 praf de copt, 50 ml cafea preparata, Pentru crema:, 5 galbenusuri, 5 lg zahar, 250 gr mascarpone, 300 ml frisca ( Meggle am mai avut), Sirop:, 200 ml cafea preparata mai slab, Ornat:, cacao, zahar pudra, boabe cafea

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua, faina si praful de copt... am copt intr-o forma cu diametrul 28, se scoate , se raceste si se taie in.

Pentru crema procedam astfel: ingrosam galbenusurile cu zaharul pe abur, racim si adaugam mascarpone, se amesteca bine... batem frisca si incorporam in crema de oua si mascarpone.

Se insiropeaza blaturile, impartim crema in 3 , cu 2 parti umplem foile de blat, iar cu restul se orneaza tortul , pudram cacao ...am pudrat stelutele cu zahar pudra si am ornat cu cateva boabe de cafea...

Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este bun? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu cu afine

Tort Tiramisu cu afine

Mod de preparare: 500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugam o lingura de zahar si

13 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lupescu Gabriela Adina , 17 octombrie 2013

    Nu se intelege la blat...se raceste si se taie in??ce? cate? cum?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    Ce delicios!Si arata impecabil!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 8 lg apa
  • 10 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml cafea preparata
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca ( Meggle am mai avut)
  • Sirop:
  • 200 ml cafea preparata mai slab
  • Ornat:
  • cacao
  • zahar pudra
  • boabe cafea

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce delicios!Si arata impecabil!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata