Tiramisu rețeta originală
Minunat tort, minunata rețetă..trebuie sa recunosc ca iubesc acest desert in orice mod l-as face...:) Si Tiramisu rețeta originală imi place mult!
Deci să trecem la treabă...:) Mai intai de toate facem un espresso mare si il lăsăm la racit, apoi separăm galbenușurile de albușuri, frecăm foarte bine galbenușurile cu zaharul pina compoziția se deschide la culoare si are o consistență pufoasa, apoi adaugăm crema mascarpone si esența de rom. Separat batem albușurile spumă și adaugăm in compoziția de gălbenușuri amestecind usor cu o paleta de silicon ori cu un mixer manual. Crema este gata.
Intr-o formă de tort cu pereti detașabili așezăm pe fundul tavii un strat de pișcoturi insiropate in cafea și de jur imprejurul tavii punem pișcoturi neinsiropate. Apoi o jumatate din crema de mascarpone, incă un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de cremă. Dăm la rece pentru cel putin o oră (eu il las peste noapte) și cind s-a racit ff bine scot din tava și deasupra ornez cu cacao. Voi puteți să il ornați după bunul plac.
Spor la prajiturit și numai ganduri bune vă trimit...:*
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii