Ingrediente
un pachet mare de piscoturi de șampanie,, 3 oua,, 200 gr zahar,, esență de rom,, o cutie cremă mascarpone,, 100 gr cacao,, o cafea espresso mare
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Deci să trecem la treabă...:) Mai intai de toate facem un espresso mare si il lăsăm la racit, apoi separăm galbenușurile de albușuri, frecăm foarte bine galbenușurile cu zaharul pina compoziția se deschide la culoare si are o consistență pufoasa, apoi adaugăm crema mascarpone si esența de rom. Separat batem albușurile spumă și adaugăm in compoziția de gălbenușuri amestecind usor cu o paleta de silicon ori cu un mixer manual. Crema este gata.
Intr-o formă de tort cu pereti detașabili așezăm pe fundul tavii un strat de pișcoturi insiropate in cafea și de jur imprejurul tavii punem pișcoturi neinsiropate. Apoi o jumatate din crema de mascarpone, incă un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de cremă. Dăm la rece pentru cel putin o oră (eu il las peste noapte) și cind s-a racit ff bine scot din tava și deasupra ornez cu cacao. Voi puteți să il ornați după bunul plac.
Spor la prajiturit și numai ganduri bune vă trimit...:*
Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013
Mersi Mirela :*
Mirela_Popa (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013
super ...reteta asta o fac si eu de ceva timp si de fiecare data are acelasi succes! e super!