autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort Tiramisu

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
un pachet mare de piscoturi de șampanie,, 3 oua,, 200 gr zahar,, esență de rom,, o cutie cremă mascarpone,, 100 gr cacao,, o cafea espresso mare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Minunat tort, minunata rețetă..trebuie sa recunosc ca iubesc acest desert in orice mod l-as face...:) Si Tiramisu rețeta originală imi place mult!



Deci să trecem la treabă...:) Mai intai de toate facem un espresso mare si il lăsăm la racit, apoi separăm galbenușurile de albușuri, frecăm foarte bine galbenușurile cu zaharul pina compoziția se deschide la culoare si are o consistență pufoasa, apoi adaugăm crema mascarpone si esența de rom. Separat batem albușurile spumă și adaugăm in compoziția de gălbenușuri amestecind usor cu o paleta de silicon ori cu un mixer manual. Crema este gata.



Intr-o formă de tort cu pereti detașabili așezăm pe fundul tavii un strat de pișcoturi insiropate in cafea și de jur imprejurul tavii punem pișcoturi neinsiropate. Apoi o jumatate din crema de mascarpone, incă un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de cremă. Dăm la rece pentru cel putin o oră (eu il las peste noapte) și cind s-a racit ff bine scot din tava și deasupra ornez cu cacao. Voi puteți să il ornați după bunul plac.



Spor la prajiturit și numai ganduri bune vă trimit...:*
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente

22 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    multumesc de aprecieri :*

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    Rapid, frumos, gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    arata minunat...

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      Mersi Mirela :*

    • Mirela_Popa

      Mirela_Popa (Maestru bucatar) , 08 noiembrie 2013

      super ...reteta asta o fac si eu de ceva timp si de fiecare data are acelasi succes! e super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • un pachet mare de piscoturi de șampanie,
  • 3 oua,
  • 200 gr zahar,
  • esență de rom,
  • o cutie cremă mascarpone,
  • 100 gr cacao,
  • o cafea espresso mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

multumesc de aprecieri :*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu smantana, nuci si scortisoara