autor:

Cocktail of Senses

» » Torturi

Tort trei ciocolate

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat:, 2 oua mari, 50gr zahar, 2 linguri ulei, 40gr faina, 10gr cacao, 1/4 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Ingrediente crema ciocolata alba:, ,  200ml frisca lichida,  200gr ciocolata alba,  2gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina, 100ml frisca batuta, , Crema ciocolata cu lapte:, , 200ml frisca lichida, 200gr ciocolata cu lapte, 2gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina, 100ml frisca batuta, , Crema ciocolata amaruie:, , 200ml frisca lichida, 200gr ciocolata amaruie, 2 gr gelatina granule sau 1 foaie de gelatina, 100ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Nu am mai postat nicio reteta de ceva timp, asa ca am decis sa revin in forta cu un tort pentru ocazii speciale, dedicat in special iubitorilor de ciocolata. Este foarte aspectuos si chiar nu este greu deloc!



Incepeti cu pregatirea blatului.



Sperati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile la viteza mare pana obtineti o spuma ferma. Adaugati zaharul si sarea si mai mixati putin pana la incorporare. Galbenusurile trebuie frecate cu uleiul si adaugate usor peste albusuri, cu ajutorul unui tel, amestecand usor, circular, de sus in jos.



Separat amestecati ingredientele uscate: faina, cacaua si praful de copt si adaugati amestecul peste albusuri in 3 transe, amestecand dupa fiecare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu peretii detasabili de diametru 28 cm pe care o ungeti in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 20-30 de minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt in mijloc.



Amestecati apoi o lingura din crema de ciocolata cu gelatina topita si dupa aceea turnati peste intreaga cantitate de ciocolata, amestecand bine. Astfel, evitati sa se formeze cocoloase in crema. Lasati crema sa ajunga la temperatura camerei si apoi adaugati frisca batuta.



Turnati crema peste blatul racit, nivelati si dati la frigider pentru 20-30 de minute, timp in care aceasta se va intari. Pregatiti apoi crema de ciocolata cu lapte si ciocolata alba urmand pasii mai sus descrisi.



Lasand 20 de minute la frigider fiecare crema inainte de a o adauga pe urmatoarea face posibila neamestecarea acestora. Mai jos aveti poze cu cremele.



Este indicati sa lasati tortul la frigider peste noapte. Ornati cu ciocolata rasa sau cu orice va trece prin cap. :)



Enjoy!




Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trei ciocolate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu crema de sampanie

tort cu crema de sampanie

crema: punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Excelent !

  • Fara foto

    Elisabeta Ghioca , 24 septembrie 2014

    este foarte bun .....

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 oua mari
  • 50gr zahar
  • 2 linguri ulei
  • 40gr faina
  • 10gr cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema ciocolata alba:
  •  200ml frisca lichida
  •  200gr ciocolata alba
  •  2gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina
  • 100ml frisca batuta
  • Crema ciocolata cu lapte:
  • 200ml frisca lichida
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 2gr gelatina granule sau 1 foaie gelatina
  • 100ml frisca batuta
  • Crema ciocolata amaruie:
  • 200ml frisca lichida
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 2 gr gelatina granule sau 1 foaie de gelatina
  • 100ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelent !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici