Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti Oreo
  • 50 g unt
  • creme:
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 200 g zmeura
  • colorant rosu
  • 30 g gelatina
  • ornat:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura

Mod de preparare

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema.

Incalzesti laptele pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata maruntita si amesteci bine si lasi sa se raceasca.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul. Iei 200 g din aceasta crema si amesteci cu crema de ciocolata racita. Frisca lichida o mixezi. Incorporezi 100 g de frisca in crema de ciocolata.

Pui 10 g de gelatina la hidratat in 50 ml de apa. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de ciocolata si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai la rece.

Amesteci frisca ramasa cu crema mascarpone, o imparti in 2 vase, punand 2 linguri in plus in vasul in care vei face crema alba, deoarece in momentul in care vei adauga zmeura peste crema roz, aceasta isi va mari volumul.

Adaugi cateva picaturi de colorant rosu peste crema mascarpone si mixezi bine. Adaugi zmeura si amesteci usor.

Pui 10 g gelatina la hidratat in 50 ml de apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de zmeura si amesteci usor. Torni crema de zmeura peste crema de ciocolata, nivelezi si dai platoul la rece.

Pui 10 g gelatina la hidratat in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema alba si amesteci usor, apoi torni crema alba peste crema de zmeura, nivelezi si lasi tortul la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Incalzesti 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie.

Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor