Se pune la topit zaharul cu 100 g apa, la foc mic.
Cand s-a dizolvat zaharul se adauga cacao (se lasa sa dea 2-3 clocote amestecand in permanenta pentru a nu face cocoloase) Se raceste. Se adauga pe rand cele 8 galbenusuri, amestecand.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga faina
A treia parte (1/3) din aceasta compozitie se amesteca cu albusurile.
Se tapeteaza o cratita de 3 kg (cu unt si faina) in care se toarna compozitia cu albusurile.
Se coace la foc potrivit 15-20-25 min
Se rastoarna blatul
Restul compozitiei cu cacao (2/3) se amesteca cu 300 g unt, abtinandu-se o crema in care se adauga stafidele (tinute in rom) sau visene
Se taie blatul in doua si se toarna jumatate din crema cu unt, iar cealalta jumatate se pune deasupra .
Foile se siropeaza
Se serveste cu frisca si inghetata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii