autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Trufa

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Blat: 8 oua, 400 g zahar tos, 300 g unt, 200 g stafide (visene din visenata), 60 g faina, 100 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la topit zaharul cu 100 g apa, la foc mic.
Cand s-a dizolvat zaharul se adauga cacao (se lasa sa dea 2-3 clocote amestecand in permanenta pentru a nu face cocoloase) Se raceste. Se adauga pe rand cele 8 galbenusuri, amestecand.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga faina

A treia parte (1/3) din aceasta compozitie se amesteca cu albusurile.
Se tapeteaza o cratita de 3 kg (cu unt si faina) in care se toarna compozitia cu albusurile.
Se coace la foc potrivit 15-20-25 min
Se rastoarna blatul

Restul compozitiei cu cacao (2/3) se amesteca cu 300 g unt, abtinandu-se o crema in care se adauga stafidele (tinute in rom) sau visene
Se taie blatul in doua si se toarna jumatate din crema cu unt, iar cealalta jumatate se pune deasupra .
Foile se siropeaza
Se serveste cu frisca si inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine

6 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Blat : Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 400 g zahar tos
  • 300 g unt
  • 200 g stafide (visene din visenata)
  • 60 g faina
  • 100 g cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite cu sirop caramel