autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Torturi

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Ingrediente
Blat : 10 oua, 8 lg faina, 10 lg zahar, 2 lg cacao, 1 plic praf de copt. Crema 1 (pentru « umplut » tortul : 200 gr ciocolata alba cu capsuni, 100 ml frisca, 250 gr mascarpone. Crema 2 (pentru « imbracat » tortul : 300 ml frisca, 300 gr ciocolata neagra, 100 gr unt, o lg zahar pudra, 2 oua, esenta de rom, un praf ghimbir, scortisoara. Sirop (pentru insiropat blaturile) : 50 gr vin sherry, 1lg miere de albine, 200 ml apa, un praf ghimbir, scortisoara. Decor : din fondant marshmallow

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru bezea. Galbenusurile se bat cu zaharul. Se amesteca cele doua compozitii , faina amestecata cu cacao si praful de copt si se amesteca incet, de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi. .

Crema 1

Ciocolata alba se rupe in bucati mici, se amesteca cu frisca lichida pe bain-marie pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se mixeaza bine pana ajunge ca consistenta unei spume. Se amesteca apoi cu branza mascarpone. Crema 2 : Se rupe ciocolata neagra, se amesteca cu frisca lichida, de asemenea pe bain-marie. Se da la rece cateva ore. Apoi se mixeaza bine pana ce compozitia isi dubleaza volumul, se amesteca cu untul mixat separat cu o lingura de zahar pudra, cu ouale, la fel batute (intregi) separat, cu praful de ghimbir, praful de scortisoara si esenta de rom. Siropul se prepara astfel : apa fierbinte se amestecata cu mierea. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu vinul, ghimbirul si scortisoara. Daca se fac decorurile din fondant marshmallow, se fac cu o zi inainte. Trandafirii se pot face petala cu petala cu degetele sau : se fac bilute de diferite marimi din fondant, se pune cate o bila intre doua foi de nailon(pentru congelare), se aplatizeaza cu o lingura si se formeaza trandafirul. Se modeleaza frunzele ca sa para cat de cat naturale, nu uniforme ca la matrita si se pun la uscat in …cofraje de oua (par exemple !) captusite cu poleala de la ciocolata daca nu aveti folie de aluminiu. Pentru frunzulite inca o …smechereala : gasiti o frunza de plastic, o presati pe foaia de fondant(intinsa cu facaletul), o decupati cu un cater (nefolosit) sau cu un cutit cu varf ascutit, eventual mai trasati cu o scobitoare(la fel prin presarea scobitoarei pe lung) nervurile frunzei. Puteti sa faceti din fondatnt si …avioane daca vreti ! Totul depinde de imaginatie si de amintirile din…copilarie, cand ne jucam cu plastilina ! Nu e necesar sa va achizitionati tot soiul de …scule costisitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Briza marii

Briza marii

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

3 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Cata rabdare si ce frumos ti-a iesit!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Felicitari ! pentru imaginatie, pasiune si produsul finit.*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    HAPPY VALENTINE'S DAY!!! arata ff bine..!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat : 10 oua
  • 8 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt. Crema 1 (pentru « umplut » tortul : 200 gr ciocolata alba cu capsuni
  • 100 ml frisca
  • 250 gr mascarpone. Crema 2 (pentru « imbracat » tortul : 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • o lg zahar pudra
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • un praf ghimbir
  • scortisoara. Sirop (pentru insiropat blaturile) : 50 gr vin sherry
  • 1lg miere de albine
  • 200 ml apa
  • un praf ghimbir
  • scortisoara. Decor : din fondant marshmallow

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Cata rabdare si ce frumos ti-a iesit!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Pavlova = Love