autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort white&black

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
Cantitate : 8-10 portii, , , •80 gr unt sau margarina Rama, •500 gr biscuiti amaretti (reteta ce o puteti gasi printre retetele mele), sfaramitati fin, •300 gr ciocolata alba, •425 ml frisca lichida, Pentru sosul de ciocolata, •100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele, •125 ml smantana grasa, •3 linguri zahar, •1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.
2. Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.
3. Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.
4. Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort white&black" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort black&white

Tort black&white

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga

17 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit din nou tortul tau caci este usor gustos si nu trebuie de copt pe asa calduri numai ca m-am jucat cu crema si am facut-o din ciocolata amara cu smantana de frisca si deasupra am facut o crema de vanilie si am uns peste ciocolata asa ca a iesit Blak & and white pacat ca nu am fotografiat a iesit foarte gustos.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta este gustoasa si este foarte usor de pregatit.Unica problema pe care am avut afost blatul caci dupa parerea mea este prea putin unt la cantitatea de biscuiti care sa-i impreuneze si dupa mine la 500 gr de biscuiti trebuie 200 gr de unt topit care sa-i uneasca.In rest totul a decurs usosr si toti sau delectat cu prajitura.Trebuie pregatita cu o zi inainte.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Cred ca e o reteta delicioasa!Multumim kok miori pentru amanuntele pe care ni le-ai dat;sunt foarte utile!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Delicios...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Arata grozav...,ce mai este o bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Mmmmmmmm vreau si eu o felie.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Kok miori, pentru biscuitii amaretii pe care i-am folosit eu (si pe care i-am preparat tot eu, am si reteta in profil) a fost de ajuns atat unt deoarece nu erau atata de crocanti ca si biscuitii cumparati, ci erau mai moi, asa ca s-au legat cu 80 gr unt :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Draga laura Am pregatit reteta,este foarte usoara si buna.Am avut o singura problema,cu biscuiti eu nu am luat amaretii si cred ca erau prea multi biscuiti la cantitatea de unt care sa formeze blatul.Dupa mine la 500 gr de biscuiti sfaramati este prea putin 80 gr de unt caci nu putem da o forma blatului eu am folosit 120 gr de unt si tot na fost deajuns.Ori ocantitate mai mica de biscuiti ori mai mult unt cred ca trebuie 200 gr de unt ca sa cuprinda biscuitii.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Splendid!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Minunata reteta, ca toate retetele tale Laura.Te astept si cu alte retete.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Cred ca e tare gustos tortuletul tau...Merita incercat...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Super, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Grozava reteta. Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Foarte bine arata tortul tau, cred ca este o minunatie!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Deci, e minunat! Expertă! Şi mie îmi plac deserturiile, dar sper să am mai mult timp pt. a prepara cât mai multe...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Foarte frumos arata, felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 8-10 portii
  • •80 gr unt sau margarina Rama
  • •500 gr biscuiti amaretti (reteta ce o puteti gasi printre retetele mele)
  • sfaramitati fin
  • •300 gr ciocolata alba
  • •425 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de ciocolata
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucatele
  • •125 ml smantana grasa
  • •3 linguri zahar
  • •1 lingurita amidon alimentar
  • amestecat cu 2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e o reteta delicioasa!Multumim kok miori pentru amanuntele pe care ni le-ai dat;sunt foarte utile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Broscuta testoasa