Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Ingrediente

  • 7 oua despartite galbenus si albus
  • 3/4 pahar+2 linguri zahar
  • 2/3 pahar faina
  • 1/3 pahar amidon de porumb
  • 50 gr de unt topit
  • ptr crema de tort
  • 2 budinci de vanilie ptr crema
  • 2 pahare lapte
  • 500 ml smantana de frisca
  • ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema
  • ptr glazura de ciocolata
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 2linguri de ulei
  • ptr tort -bombonele colorate

Mod de preparare

Ptr tort- tava rotunda 26cm, ptr blatul de cremsnit tava de la cuptor.

Cantitatile sunt ptr o singura prajitura dar aveti doua variante.

In bolul mixerului batem albusurile cu putina sare dupa care adaugam si zaharul pana devine o spuma puternica adaugam galbenusurile si continuam sa batem. Amestecam faina cu amidonul si turnam treptat in compozitia de oua si la urma untul topit si racit.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament sau in tava cuptorului care deasemeni este tapetata cu hartie. Se coace la 180 de grade cam 30 de minute depinde de cuptor pana este rumenit auriu si verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Scoatem pandispanul sa se raceasca si numai cand este rece se scoate din tava. Tortul se taie in trei sau doua dupa dorinta si se insiropeaza cu putin coniac care vine uns cu o perie. La prajitura de cremsnit nu este nevoie insiroparea.

Crema - in bolul mixerului se pune laptele si budincile se incepe amestecarea si se adauga si smantana se mixeaza puternic pana compozitia devine o crema spumoasa - se poate adauga inca putina esenta de vanilie, accentueaza gustul vaniliei.

Tortul - se pune baza pe un blat se insiropeaza,se pune o parte de crema se pune a doua parte se insiropeaza si se pune restul cremei deasupra si pe de laturi se imbraca tot tortul dupa care se orneaza cu bombonele colorate.

La prajitura de cremsnit se toarna crema peste blat si se niveleaza frumos se pune putin la frigider inainte de se toarna glazura.

Glazura - ciocolata se topeste la ben-marie cu 2linguri de ulei se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se toarna peste crema si se unge usor sa acopere toata suprafata.Se orneaza dupa dorinta.

Amandoua variantele sant gustoase usor de pregatit si gustoase. Tortul l-a pregatit fata mea la onomastica sotului meu si eu am pragatit cremsnitul totul la interval de cateva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise