autor:

kok miori

» » Torturi

Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Ingrediente
7 oua despartite galbenus si albus, 3/4 pahar+2 linguri zahar, 2/3 pahar faina, 1/3 pahar amidon de porumb, 50 gr de unt topit, , ptr crema de tort, 2 budinci de vanilie ptr crema, 2 pahare lapte, 500 ml smantana de frisca, ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema, ptr glazura de ciocolata, 200 gr de ciocolata amaruie, 2linguri de ulei, ptr tort -bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Ptr tort- tava rotunda 26cm, ptr blatul de cremsnit tava de la cuptor.

Cantitatile sunt ptr o singura prajitura dar aveti doua variante.

In bolul mixerului batem albusurile cu putina sare dupa care adaugam si zaharul pana devine o spuma puternica adaugam galbenusurile si continuam sa batem. Amestecam faina cu amidonul si turnam treptat in compozitia de oua si la urma untul topit si racit.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament sau in tava cuptorului care deasemeni este tapetata cu hartie. Se coace la 180 de grade cam 30 de minute depinde de cuptor pana este rumenit auriu si verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Scoatem pandispanul sa se raceasca si numai cand este rece se scoate din tava. Tortul se taie in trei sau doua dupa dorinta si se insiropeaza cu putin coniac care vine uns cu o perie. La prajitura de cremsnit nu este nevoie insiroparea.

Crema - in bolul mixerului se pune laptele si budincile se incepe amestecarea si se adauga si smantana se mixeaza puternic pana compozitia devine o crema spumoasa - se poate adauga inca putina esenta de vanilie, accentueaza gustul vaniliei.

Tortul - se pune baza pe un blat se insiropeaza,se pune o parte de crema se pune a doua parte se insiropeaza si se pune restul cremei deasupra si pe de laturi se imbraca tot tortul dupa care se orneaza cu bombonele colorate.

La prajitura de cremsnit se toarna crema peste blat si se niveleaza frumos se pune putin la frigider inainte de se toarna glazura.

Glazura - ciocolata se topeste la ben-marie cu 2linguri de ulei se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se toarna peste crema si se unge usor sa acopere toata suprafata.Se orneaza dupa dorinta.

Amandoua variantele sant gustoase usor de pregatit si gustoase. Tortul l-a pregatit fata mea la onomastica sotului meu si eu am pragatit cremsnitul totul la interval de cateva zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluturas

Tort fluturas

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu,

2 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi
Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 7 oua despartite galbenus si albus
  • 3/4 pahar+2 linguri zahar
  • 2/3 pahar faina
  • 1/3 pahar amidon de porumb
  • 50 gr de unt topit
  • ptr crema de tort
  • 2 budinci de vanilie ptr crema
  • 2 pahare lapte
  • 500 ml smantana de frisca
  • ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema
  • ptr glazura de ciocolata
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 2linguri de ulei
  • ptr tort -bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni