autor:

kok miori

» » Torturi

Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Ingrediente
7 oua despartite galbenus si albus, 3/4 pahar+2 linguri zahar, 2/3 pahar faina, 1/3 pahar amidon de porumb, 50 gr de unt topit, , ptr crema de tort, 2 budinci de vanilie ptr crema, 2 pahare lapte, 500 ml smantana de frisca, ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema, ptr glazura de ciocolata, 200 gr de ciocolata amaruie, 2linguri de ulei, ptr tort -bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Ptr tort- tava rotunda 26cm, ptr blatul de cremsnit tava de la cuptor.

Cantitatile sunt ptr o singura prajitura dar aveti doua variante.

In bolul mixerului batem albusurile cu putina sare dupa care adaugam si zaharul pana devine o spuma puternica adaugam galbenusurile si continuam sa batem. Amestecam faina cu amidonul si turnam treptat in compozitia de oua si la urma untul topit si racit.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament sau in tava cuptorului care deasemeni este tapetata cu hartie. Se coace la 180 de grade cam 30 de minute depinde de cuptor pana este rumenit auriu si verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Scoatem pandispanul sa se raceasca si numai cand este rece se scoate din tava. Tortul se taie in trei sau doua dupa dorinta si se insiropeaza cu putin coniac care vine uns cu o perie. La prajitura de cremsnit nu este nevoie insiroparea.

Crema - in bolul mixerului se pune laptele si budincile se incepe amestecarea si se adauga si smantana se mixeaza puternic pana compozitia devine o crema spumoasa - se poate adauga inca putina esenta de vanilie, accentueaza gustul vaniliei.

Tortul - se pune baza pe un blat se insiropeaza,se pune o parte de crema se pune a doua parte se insiropeaza si se pune restul cremei deasupra si pe de laturi se imbraca tot tortul dupa care se orneaza cu bombonele colorate.

La prajitura de cremsnit se toarna crema peste blat si se niveleaza frumos se pune putin la frigider inainte de se toarna glazura.

Glazura - ciocolata se topeste la ben-marie cu 2linguri de ulei se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se toarna peste crema si se unge usor sa acopere toata suprafata.Se orneaza dupa dorinta.

Amandoua variantele sant gustoase usor de pregatit si gustoase. Tortul l-a pregatit fata mea la onomastica sotului meu si eu am pragatit cremsnitul totul la interval de cateva zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Heavenly Cake

Heavenly Cake

I. Blatul 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 7 oua despartite galbenus si albus
  • 3/4 pahar+2 linguri zahar
  • 2/3 pahar faina
  • 1/3 pahar amidon de porumb
  • 50 gr de unt topit
  • ptr crema de tort
  • 2 budinci de vanilie ptr crema
  • 2 pahare lapte
  • 500 ml smantana de frisca
  • ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema
  • ptr glazura de ciocolata
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 2linguri de ulei
  • ptr tort -bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort la metru