Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.
Se topeste ciocolata cu untul la un foc mic si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga 6 galbenuse una cite una.
Albusele se bat spuma se adauga treptat zaharul si se bate intr-o spuma tare se adauga nucile macinate treptat amestecind de jos in sus cacao si crema de ciocolata si cele 2 linguri de amidon.
Se unge o tava rotunda de 26cm si se toarna compozita in tava.Se da la copt pina ce scobitoarea iese uscata aproape 50 de minute.Se lasa torta in cuptor pina se raceste caci poate cadea.
Se face glazura-se incalzeste smantina,se adauga ciocolata sfaramata se dizolva bine dupa care se adauga amidonul dizolvat in 2linguri de lapte si se mai lasa putin pe foc pina se ingroase crema putin.O luam de pe foc si cind se raceste se adauga koniakul.Se unge torta cu crema si se orneaza cu viermisori colorati.Foarte usoara torta si gustoasa mai ales ca nu are faina .
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii