Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • Pasta de ficat:
  • 200 g ficat de pui
  • 1 ceapa mica
  • ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • piper si sare
  • 1-2 linguri cascaval ras
  • Sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 150-200 g sunca
  • 1 ceapa mica rosie
  • busuioc uscat
  • 2 linguri bulion
  • pier
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina.

Peste aluatul intins punem o folie pentru a nu se usca pana facem umplutura.

Umplutura:

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, apoi adaugam ficatul de pui pe care l-am spalat bine si il lasam 2 minute in ulei, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba 10-15 minute (pana scade apa). Punem ficateii intr-un bol, adaugam cateii de usturoi si ii pisam cu mixerul vertical pana devin o crema. Condimentam cu piper si sare dupa gust, apoi adaugam si cascavalul ras.

Foaia de aluat o punem pe masa si decupam cerculete cu un pahar sau o cana cu diametru mai mic. Pe fiecare cerculet punem in mijloc umplutura de ficatei si inchidem tortellinii.

Tortellinii pun la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline 20 de minute, apoi se scot si le servim cu ce sos dorim.

Sosul:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit vreo 2 minute in ulei de masline, apoi adaugam sunca taiata in cubulete mici si mai lasam 2 minute, iar la sfarsit punem rosiile taiate cubulete mici si le punem peste ceapa si sunca, am adaugam si 2 linguri de bulion, busuioc uscat si am amestecat continuu timp de 5 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise