autor:

alina

» » Paste si pizza

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 oua mari, 200 g faina, sare, 1 lingurita busuioc uscat, 1 lingurita oregano, Pasta de ficat:, 200 g ficat de pui, 1 ceapa mica, ulei de masline, 3 catei usturoi, piper si sare, 1-2 linguri cascaval ras, Sosul de rosii:, 2 rosii mari, 150-200 g sunca, 1 ceapa mica rosie, busuioc uscat, 2 linguri bulion, pier, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina.
Peste aluatul intins punem o folie pentru a nu se usca pana facem umplutura.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, apoi adaugam ficatul de pui pe care l-am spalat bine si il lasam 2 minute in ulei, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba 10-15 minute (pana scade apa). Punem ficateii intr-un bol, adaugam cateii de usturoi si ii pisam cu mixerul vertical pana devin o crema. Condimentam cu piper si sare dupa gust, apoi adaugam si cascavalul ras.
Foaia de aluat o punem pe masa si decupam cerculete cu un pahar sau o cana cu diametru mai mic. Pe fiecare cerculet punem in mijloc umplutura de ficatei si inchidem tortellinii.
Tortellinii pun la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline 20 de minute, apoi se scot si le servim cu ce sos dorim.
Sosul:
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit vreo 2 minute in ulei de masline, apoi adaugam sunca taiata in cubulete mici si mai lasam 2 minute, iar la sfarsit punem rosiile taiate cubulete mici si le punem peste ceapa si sunca, am adaugam si 2 linguri de bulion, busuioc uscat si am amestecat continuu timp de 5 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa umplute cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu sos de rosii si capere

Penne cu sos de rosii si capere

Rosiile proaspete se oparesc timp de cateva secunde in apa fierbinte, dupa care se decojesc si se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Farfalle cu busuioc, sos de rosii si masline

Farfalle cu busuioc, sos de rosii si masline

Mod de preparare Se fierb pastele in apa cu sare, dupa ce au fiert se scurg de apa. Intre timp se

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popa Catalin Florin , 22 noiembrie 2015

    fix ce am putEA manaca sambata seara

  • Baron_Floriana

    Baron_Floriana (Chef de cuisine) , 02 iulie 2014

    o placere de a manca si mai adaugi un pic de parmiggiano e si mai bun

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • Pasta de ficat:
  • 200 g ficat de pui
  • 1 ceapa mica
  • ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • piper si sare
  • 1-2 linguri cascaval ras
  • Sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 150-200 g sunca
  • 1 ceapa mica rosie
  • busuioc uscat
  • 2 linguri bulion
  • pier
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Popa Catalin Florin

fix ce am putEA manaca sambata seara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Spaghete cu sos de ton