autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul Iubirii

Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 2 cani zahar,, 1+3/4 cani faina,, 3/4 cani cacao,, 1+1/2 lingurite praf de copt,, 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,, un praf de sare,, 2 oua,, o cana de lapte,, 1+1/2 cana unt topit,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 cana apa fierbinte, , Pentru mousse de ciocolata:, 400 g ciocolata amaruie,, 400 ml frisca lichida,, 300 ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, cacao, zaharul, untul, laptele, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, oualele, zaharul vanilat, apa fiarta si amestecam cu o paleta dupa care cu mixerul pana se omogenizeaza.



Se pune intr-o tava rotunda (diametru = 28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30-35 min. Se lasa la racit si se taie in doua.



Crema mousse: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Pentru tortul in forma de inima se face un blat rotund si unul patrat. Se pune primul blat, apoi jumatate din crema, celalalt blat si se imbraca-n cealalta crema si se orneaza. Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Iubirii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani zahar,
  • 1+3/4 cani faina,
  • 3/4 cani cacao,
  • 1+1/2 lingurite praf de copt,
  • 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • o cana de lapte,
  • 1+1/2 cana unt topit,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 cana apa fierbinte
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 300 ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata