autor:

» » Torturi

Tortul Iubirii

Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 2 cani zahar,, 1+3/4 cani faina,, 3/4 cani cacao,, 1+1/2 lingurite praf de copt,, 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,, un praf de sare,, 2 oua,, o cana de lapte,, 1+1/2 cana unt topit,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 cana apa fierbinte, , Pentru mousse de ciocolata:, 400 g ciocolata amaruie,, 400 ml frisca lichida,, 300 ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, cacao, zaharul, untul, laptele, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, oualele, zaharul vanilat, apa fiarta si amestecam cu o paleta dupa care cu mixerul pana se omogenizeaza.

Se pune intr-o tava rotunda (diametru = 28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30-35 min. Se lasa la racit si se taie in doua.

Crema mousse: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Pentru tortul in forma de inima se face un blat rotund si unul patrat. Se pune primul blat, apoi jumatate din crema, celalalt blat si se imbraca-n cealalta crema si se orneaza. Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Iubirii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani zahar,
  • 1+3/4 cani faina,
  • 3/4 cani cacao,
  • 1+1/2 lingurite praf de copt,
  • 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • o cana de lapte,
  • 1+1/2 cana unt topit,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 cana apa fierbinte
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 300 ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de

0 voturi    0 comentarii
2h 55 min
Dulciuri diverse
tort de bezea cu crema de ganache