autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul Iubirii

Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 2 cani zahar,, 1+3/4 cani faina,, 3/4 cani cacao,, 1+1/2 lingurite praf de copt,, 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,, un praf de sare,, 2 oua,, o cana de lapte,, 1+1/2 cana unt topit,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 cana apa fierbinte, , Pentru mousse de ciocolata:, 400 g ciocolata amaruie,, 400 ml frisca lichida,, 300 ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, cacao, zaharul, untul, laptele, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, oualele, zaharul vanilat, apa fiarta si amestecam cu o paleta dupa care cu mixerul pana se omogenizeaza.



Se pune intr-o tava rotunda (diametru = 28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30-35 min. Se lasa la racit si se taie in doua.



Crema mousse: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Pentru tortul in forma de inima se face un blat rotund si unul patrat. Se pune primul blat, apoi jumatate din crema, celalalt blat si se imbraca-n cealalta crema si se orneaza. Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Iubirii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu aroma de zmeura

Tort diplomat cu aroma de zmeura

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind

2 voturi    0 comentarii
6h
Torturi
Tort cu crema de iaurt

Tort cu crema de iaurt

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide

14 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani zahar,
  • 1+3/4 cani faina,
  • 3/4 cani cacao,
  • 1+1/2 lingurite praf de copt,
  • 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • o cana de lapte,
  • 1+1/2 cana unt topit,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 cana apa fierbinte
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 300 ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de banane