autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul Iubirii

Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SITEAVU ALEXANDRA IOANA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 2 cani zahar,, 1+3/4 cani faina,, 3/4 cani cacao,, 1+1/2 lingurite praf de copt,, 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,, un praf de sare,, 2 oua,, o cana de lapte,, 1+1/2 cana unt topit,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 cana apa fierbinte, , Pentru mousse de ciocolata:, 400 g ciocolata amaruie,, 400 ml frisca lichida,, 300 ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, cacao, zaharul, untul, laptele, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, oualele, zaharul vanilat, apa fiarta si amestecam cu o paleta dupa care cu mixerul pana se omogenizeaza.



Se pune intr-o tava rotunda (diametru = 28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30-35 min. Se lasa la racit si se taie in doua.



Crema mousse: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Pentru tortul in forma de inima se face un blat rotund si unul patrat. Se pune primul blat, apoi jumatate din crema, celalalt blat si se imbraca-n cealalta crema si se orneaza. Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Iubirii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura  economica

Prajitura economica

Blatul: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza.

45 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani zahar,
  • 1+3/4 cani faina,
  • 3/4 cani cacao,
  • 1+1/2 lingurite praf de copt,
  • 1+1/2 lingurite bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • o cana de lapte,
  • 1+1/2 cana unt topit,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 cana apa fierbinte
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 300 ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION