Tortul meu Snickers

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tortul meu Snickers

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 250 g alune nesarate coapte
  • un pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida( smantana)
  • fulgi ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci , amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida.Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda.Lasam sa se raceasca,apoi introducem la rece pana se intareste.

Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar.Maruntim alunele(eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).

Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati.Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste.Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele.Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.

Lasam crema sa se raceasca.Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema.Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.

Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida,scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema , lasand sa curga si pe margini.

Ornam cu fulgi de ciocolata.Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor