autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Trufe cu migdale si ciocolata neagra

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 10 g praf de copt, 10 g bourbon vanilla,    , 100 g migdale, 100 g unt, 50 g mascarpone, 250 g ciocolata neagra, bombonele decor

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Delicioase si foarte potrivite pentru finalul unei cine romantice.

Se separa albusurile si se mixeaza bine. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand obtinem o spuma tare ce nu se desprinde de pe paletele mixerului. Apoi incorporam galbenusuriler si a praful de copt si in final se adauga faina. Se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene.

Daca doriti, puteti adauga 1-2 picaturi de colorant rosu sau suc de sfecla pentru da culoare blatului.

Punem compozitia intr-o forma de copt si o bagam in cuptorul preincalzit. Temperatura de coacere va fi medie. Vom sti ca blatul e copt atunci cand devine auriu la suprafata.

Dupa ce blatul s-a racit, se faramiteaza cu robotul sau cu o furculita. Vom incerca sa indepartam portiunile maronii din blat deoarece culoarea va fi astfel uniforma.

Se adauga migdalele rasnite si se amesteca. Adaugam untul topit si mascarpone si omogenizam. Putem sa folosim si numai unt, renuntand la mascarpone, astfel cantitatea de unt fiind de 150 g.

Apoi formam bilute din compozitie si le asezam pe o farfurie. Dupa ce am terminat de format bilele, punem farfuria in frigider timp de 20 de minute.

Intre timp topim ciocolata intr-o craticioara, la bain marie. Vom scoate cate 3-4 bilute din frigider pe care le vom baga in ciocolata calduta pe rand, cu o lingura. Se scot pe o farfurie pe care am pus hartie de copt si presaram bombonele, migdale sau ce dorim. Se baga apoi in frigider.

Procedeul se repeta pentru toate trufele.

Se vor tine in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu migdale si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Jumatate din cantitatea de unt,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma rotunda,apoi se aseaza

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • 10 g bourbon vanilla
  •    
  • 100 g migdale
  • 100 g unt
  • 50 g mascarpone
  • 250 g ciocolata neagra
  • bombonele decor

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu mere si glazura de gem