autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru turta dulce, 500 g faina, 260g zahar, 50g unt, 1 ou, 3 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita ghimbir, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, putin coriandru si piper, , Ingrediente pentru glazura, 1 albus de ou, 100g zahar pudra, 2 linguri de apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare turta dulce

Se face un sirop de zahar, topind o lingura plina cu zahar pana ce zaharul se caramelizeaza, apoi peste zaharul caramelizat se adauga 125 ml apa clocotita.

Se adauga condimentele, restul de zahar si se lasa sa se topeasca toata cantitatea de zahar, apoi se retrage de pe foc.

Se adauga 170 g faina in siropul fierbinte amestecand rapid cu ajutorul unui tel, apoi se lasa compozitia sa se raceasca.

Intr-un alt vas se amesteca restul de faina, cu putina sare si bicarbonat si se adauga in compozitia de mai sus.

Se adauga oul, untul si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Din aceasta compozitie se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 15- 20 minute.



Preparare glazura

Intr-un bol se mixeaza albusurile cu zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbine si se continua mixarea.

Fiecare turta dulce se da prin amestecul de mai sus .

Turta dulce se poate pastra mai multe zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turta dulce

Turta dulce

Mod de preparare 2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se

19 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri
Crumble cu turta dulce, mere si pere

Crumble cu turta dulce, mere si pere

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela Voivod , 08 noiembrie 2015

    SUPERRRRR.!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru turta dulce
  • 500 g faina
  • 260g zahar
  • 50g unt
  • 1 ou
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • putin coriandru si piper
  • Ingrediente pentru glazura
  • 1 albus de ou
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Raffaelo