Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul.
Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea. Se continua preparatul adaugind, pe rind, mierea cu bicarbonatul, alternind cu uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamiie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se incorporeaza usor in compozitie de mai sus.
Tavile de cozonac se tapeteaza cu hirtie, se unge hirtia cu ulei si se toarna compozitia, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii. Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 - 50 min. Dupa coacere, se desprinde hartia, cind s-a racit se pudreaza cu zahar pudra. Ies doua tavi de cozonac.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii