autor:

Bogdan Heihal

» » Aluaturi si Foietaje

Turte ca in Moldova

Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Ingrediente
500g de fainã alba de grâu, 1 linguriţă de sare, 200 ml lapte sau apă, 2 linguri de zahăr, 200 ml ulei pentru prăjit, 50g de drojdie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:

Se încălzeşte laptele

Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.

Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.

Aluatul se pune la dospit 30-40 min.

Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca in Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2013

    Sunt tare bune !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500g de fainã alba de grâu
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml lapte sau apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 50g de drojdie

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan Heihal
Salata de ardei iuti copti

Salata de ardei iuti copti

Se coc ardei. Cand s-au copt se curata de coaja si se asaza pe un platou. Catei de usturoi se curata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Ciupercute pe plita

Ciupercute pe plita

Se spala ciupercile sa aseaza pe plita sau gratar de aragaz. Se sareaza bine. Dupa ce ciupercile

1 vot    1 comentariu
20 min
Salate diverse
Creier macelaresc

Creier macelaresc

Se pune creierul in apa rece cel putin 1h dupa care se curata de pieliti si vinisoare. Mare atentie

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Sunt tare bune !!!

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti De Casa