autor:

Bogdan Heihal

» » Aluaturi si Foietaje

Turte ca in Moldova

Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2013

Ingrediente
500g de fainã alba de grâu, 1 linguriţă de sare, 200 ml lapte sau apă, 2 linguri de zahăr, 200 ml ulei pentru prăjit, 50g de drojdie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:

Se încălzeşte laptele

Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.

Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.

Aluatul se pune la dospit 30-40 min.

Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca in Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu ceapă și măsline

Focaccia cu ceapă și măsline

Mi-a placut aceasta reteta de pe blogul Laurei si al lui Mimmi si am incercat-o. Amestecam drojdia

1 vot    9 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
MAMALIGA

MAMALIGA

1.Punem apa la fiert in care adaugam sare, o lingurita de ulei sau de untura si o dam in clocot 2.Cand

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2013

    Sunt tare bune !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500g de fainã alba de grâu
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml lapte sau apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 50g de drojdie

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan Heihal
Salata de ardei iuti copti

Salata de ardei iuti copti

Se coc ardei. Cand s-au copt se curata de coaja si se asaza pe un platou. Catei de usturoi se curata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Ciupercute pe plita

Ciupercute pe plita

Se spala ciupercile sa aseaza pe plita sau gratar de aragaz. Se sareaza bine. Dupa ce ciupercile

1 vot    1 comentariu
20 min
Salate diverse
Creier macelaresc

Creier macelaresc

Se pune creierul in apa rece cel putin 1h dupa care se curata de pieliti si vinisoare. Mare atentie

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Sunt tare bune !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piine de casa speciala