Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:
Se încălzeşte laptele
Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.
Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.
Aluatul se pune la dospit 30-40 min.
Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii