Se spala castravetii, se curata de coaja(daca sunt mai batrani) si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se curata usturoiul, se piseaza cat mai marunt si se freaca cu cele 4 linguri de ulei si cu putina sare pana cand se obtine o pasta omogena. Intr-un castron mai mare se amesteca castravetii, iaurtul rece, pasta de usturoi, sare si piper dupa gust. Se serveste presarat deasupra cu marar si chimen.
Aceste preparat grecesc se potriveste cu legume fierte sau prajite, mancaruri din carne sau peste.
Se serveste intotdeauna forte rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii