Se spala castravetii, se curata de coaja(daca sunt mai batrani) si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se curata usturoiul, se piseaza cat mai marunt si se freaca cu cele 4 linguri de ulei si cu putina sare pana cand se obtine o pasta omogena. Intr-un castron mai mare se amesteca castravetii, iaurtul rece, pasta de usturoi, sare si piper dupa gust. Se serveste presarat deasupra cu marar si chimen.
Aceste preparat grecesc se potriveste cu legume fierte sau prajite, mancaruri din carne sau peste.
Se serveste intotdeauna forte rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii