Tzatziki din Creta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete mijlociu proaspat
  • 400 gr. iaurt tare (din lapte de capra)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura frunze de marar tocate marunt
  • o priza de frunze maruntite de oregano uscat
  • 5-6 catei de usturoi medii sau o lingura cu praf de usturoi uscat
  • eventual sare si piper.

Mod de preparare

Daca folositi usturoi crud, il zdrobiti cu aparatul special de usturoi, si il frecati cu uleiul de masline. Daca folositi praf de usturoi de asemeni il amestecati cu o lingura de iaurt si uleiul, adaugati putin oregano uscat(cat iei intre 2 degete) si optional putina sare si piper. Adaugati mararul tocat si castravetele curatat si dat pe razatoarea mare si scurs de zeama si in sfarsit iaurtul. Le amestecati toate bine si le lasati la frigider, intr-un vas de sticla, acoperit, cel putin 1/2 ora inainte de a-l servi.

Daca nu aveti iaurt din lapte de capra, cel mai bun iaurt romanesc pentru Tzatziki este Cedra(din lapte de oaie si bivolita) care e gros si se preteaza la acest preparat. Obligatoriu uleiul trebuie sa fie de masline.

Se poate servi ca atare pe felii de paine, dar si cu cartofi prajiti sau langa friptura slaba la gratar.

Reteta mi-a dat-o un grec din Creta care vindea arome pt. Tzatziki si am incercat-o cum am revenit acasa. E intradevar foarte buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise