Daca folositi usturoi crud, il zdrobiti cu aparatul special de usturoi, si il frecati cu uleiul de masline. Daca folositi praf de usturoi de asemeni il amestecati cu o lingura de iaurt si uleiul, adaugati putin oregano uscat(cat iei intre 2 degete) si optional putina sare si piper. Adaugati mararul tocat si castravetele curatat si dat pe razatoarea mare si scurs de zeama si in sfarsit iaurtul. Le amestecati toate bine si le lasati la frigider, intr-un vas de sticla, acoperit, cel putin 1/2 ora inainte de a-l servi.
Daca nu aveti iaurt din lapte de capra, cel mai bun iaurt romanesc pentru Tzatziki este Cedra(din lapte de oaie si bivolita) care e gros si se preteaza la acest preparat. Obligatoriu uleiul trebuie sa fie de masline.
Se poate servi ca atare pe felii de paine, dar si cu cartofi prajiti sau langa friptura slaba la gratar.
Reteta mi-a dat-o un grec din Creta care vindea arome pt. Tzatziki si am incercat-o cum am revenit acasa. E intradevar foarte buna.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii