Tzatziki - sos pt.friptura

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie iaurt gros
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • jumatate de castravete
  • 100ml ulei de masline
  • sare
  • piper si otet dupa gust

Mod de preparare

Se pune iaurtul intr-un bol mai inalt. Se spala castravetele, se lasa cu coaja, se curata morcovul, usturoiul. Castravetele cu coaja cu tot se pune in bleder, se toaca putin, dupa se stoarce bine de zeama care isi lasa si se pune peste iaurt, la fel faci si cu morcovul si usturoiul, la fel le pui peste iaurt, amesteci putin tot, dupa adaugi uleiul de masline putin cate putin si amesteci-Atentie: cu lingura nu cu mixerul.

Dupa ce ai pus uleiul adaugi sare, piper dupa gust si la urma pui otetul tot dupa gust. Eu pun cam 4-5 linguri. Amesteci inca putin sosul si gata. La masa se serveste in boluri mai mici isi ia fiecare cat doreste din bol. E foarte bun la friptura de porc, miel. Se tine in frigider, se serveste rece. Poti sa-l pastreezi chiar o saptamana, ca nu se strica. Eu sunt inebunita dupa el, mereu am in frigider acest sos. Va doresc pofta buna si merita sa-l faceti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise