De mult mi-am dorit sã fac ulei aromat acasã, pt. a condimenta salatele si pt. marinata cãrnurilor :)
Am folosit un ulei de mãsline de bunã calitate extra virgin, de Alentejo.
Mentha pulegium, este folositã in aromaterapie, calmant,contra rãcelii,insomnii...
Am pus intâi feliile de usturoi in sticlutã, apoi firele de M. pulegium, putinã sare, am turnat uleiul sã acopere bine frunzele...am pus dop, si gata :) Am sã il las câteva sãptãmâni la macerat.
Aceste uleiuri aromate se gãsesc in magazine si piete...cele mai folosite sunt de:
*Poejo (M. pulegium), usturoi si sare
*tomilho (Thymus vulgaris),usturoi, piri piri intreg
*3 pimentas (boabe piper negru, rose si alb) sare
*foi de dafin, boabe piper negru, usturoi zdrobit
*murta (Myrtus communis) ,piper negru boabe.
O retetã super bunã a acestui ulei aromat (cu busuioc)il puteti gãsi pe www.reteteleluiradu.ro, pe prima paginã:))
Spor la treabã!:))
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii