autor:

kok miori

» » Sosuri

Ulei de masline cu mirodenii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 iulie 2011

Ingrediente
Ulei de masline, frunze de busuioc 2-3 ramuri, sau frunze de rozmarin-2-3ramuri, 1sticla goala cu capac sau cu dop.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Frunzele de busuioc sau de rozmarin se spala si se despart
de pe ramura.
Se toarna ulei de masline intr-o sticla de 1litru sau se 1/2 de litru se pun frunzele de busuioc sau rozmarin si se inchide sticla ermetic cu un dop sau capac care se insurubeaza.Se pastreaza in frigider sau la un loc racoros 4-5 zile.Sterilizam uleiul cu un tifon si uleiul obtinut il putem folosi la salate sau diferite mancaruri.MERITA INCERCAT.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei de masline cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

36 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    fac si eu!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Cred ca sunt nemaippomenite pentru salate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ulei de masline
  • frunze de busuioc 2-3 ramuri
  • sau frunze de rozmarin-2-3ramuri
  • 1sticla goala cu capac sau cu dop.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

fac si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ceapa fiarta in vin rosu