autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Ultimate chocolate cake

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru chec, •200 gr ciocolata amaruie, •200 gr unt sau margarina Rama Maestro, taiat(a) cubulete, •125 ml cafea gata preparata, •170 gr faina, •¼ lingurita bicarbonat de sodiu, •1 lingurita praf de copt, •150 gr zahar alb pudra, •150 gr zahar brun pudra, •25 gr pudra de cacao, •3 oua, •75 ml rom, Pentru crema si décor, •100 gr ciocolata amaruie, •100 gr cocolata cu lapte, •300 ml smantana, •2 linguri zahar brun, •ciocolata rasa, pentru décor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Pentru chec, topeste ciocolata cu untul si cafeaua la bain-marie.Intr-un vas, amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, zaharul alb si brun si pudra de cacao.Intr-un alt vas, bate ouale , apoi amesteca-le cu rom.
3. Adauga ciocolata topita si ouale batute la amestecul cu faina, amestecand pana se obtine o compozitie omogena, usor lichida.Toarna compozitia in tava si coace-o 1h 20 minute-1h 30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet, apoi taie-l in 3, pe orizonatala.
4. Pentru crema, topeste ciocolata cu smantana si zaharul la bain-marie.Unge fiecare blat de chec cu putina crema si lipeste-le impreuna.Toarna restul cremei peste intreg tortul, lasand-o sa curga pe margini, apoi cu un cutit, intinde crema peste tot tortul.Decoreaza tortul cu ciocolata rasa apoi serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Ultimate chocolate cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Brad

Tort Brad

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema

14 voturi    3 comentarii
5h
Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Badea Consuela Cati , 25 septembrie 2013

    mmmmmmmmmmmmm mor de pofta....arata super!

  • Fara foto

    Ana Biriga , 25 septembrie 2013

    ce fel de smintina se foloseste?

  • Fara foto

    Crenguta Gostin , 30 iunie 2013

    dc lasam blatul atat de mult in cuptor? 1h 20min-1h 30min?

    • Fara foto

      coca , 30 iunie 2013

      asa mult se tine in cuptor?dc?

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Ce minunatie ai facut!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Vreau si eu o portie. Imi lasa gura apa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Vreau si eu o portie. Imi lasa gura apa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Un deliciu!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Arata atat de bine si stiu sigur ca este tare bun, ca toate retetela Laurei. Il voi incerca cu prima ocazie.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      O bunătate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec
  • •200 gr ciocolata amaruie
  • •200 gr unt sau margarina Rama Maestro
  • taiat(a) cubulete
  • •125 ml cafea gata preparata
  • •170 gr faina
  • •¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • •1 lingurita praf de copt
  • •150 gr zahar alb pudra
  • •150 gr zahar brun pudra
  • •25 gr pudra de cacao
  • •3 oua
  • •75 ml rom
  • Pentru crema si décor
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • •100 gr cocolata cu lapte
  • •300 ml smantana
  • •2 linguri zahar brun
  • •ciocolata rasa
  • pentru décor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

coca

asa mult se tine in cuptor?dc?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone