Reteta postata pe: 18 mai 2010
Ingrediente
2 kg urzici proaspete., 3 oua., 500 gr malai., 1 ceapa rosie., 2 linguri de ulei de masline extravirgin., 1 lingura de unt(pentru mamaliguta)., sare,vegeta fara sare(plafar),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati.Curatam ceapa rosie si o tocam marunt,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Intre timp urzicile le-am pus intr-o strecuratoare pentru scurs surplusul de apa.Adaugam urzicile,pe care le tocam(le putem baga si la robot) peste ceapa prajita,asezonam cu condimentele dorite si bagam craticioara la cuptor pentru 30 de minute.In aceste urzici eu pun si 2 linguri de malai grisat ca sa le lege mai mult.Fiecare este liber sa puna apa cata doreste in urzici,eu la cantitatea de cel putin 2 kg de urzici pun cam 2 cani de apa.Daca urzicile sunt din cele noi, se fac imediat.Pregatim mamaliguta,eu o fac un pic mai tare asa ca o fierb mai mult,iar in apa adaug 1 lingura de unt(iese mai gustoasa mamaliguta).O lasam sa se raceasca si apoi o taiem felioare ca sa putem sa o prajim un minut pe o parte si un minut pe cealalta parte.Mamaliguta prajita si cu oul ochi prajit,vor da o aroma super-gustoasa urzicilor.Eu am avut mamaliguta facuta cu o zi inainte,deci este mai tare si merge de minune prajita.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Sanatoasa , deliciosa si aspectuoasa!
licu pop (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Intradevar ceva sanatos!...mai ales ca urzicile contin mult mai mult fier decat spanacul,eu mi-am lasat un coltisor de gradina numai pentru urzici.Felicitari pentru aceasta reteta grozava!!
Adina (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Bune, bune! Usturoi nu pui la urzici? Vad ca tu le-ai pregatit cu ceapa! Nu am incercat pana acum! Oricum felicitari, arata bine!