autor:

Chindris Sorin

» » Fripturi

Vanatoreasca de iepure

Autor: Chindris Sorin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Chindris Sorin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
carne de iepure - un iepure

Dificultate: Medie Timp: 1h 1 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine carnea de iepure. Se condimenteaza cu sare, piper, si mai comod vegeta. Se lasa o ora pentru a fi patrunsa de condimente. Se incinge un ulei de masline intr-un wock, sau tigaie mai mare. Bucatile de carne se prajesc pana capata o crusta maronie, timp in care putem curata urmatoarele: morcov (substantial in functie de cantitatea carnii de iepure si taiat rondele), ardei (taiat bucati mari), ardei iute (intreg), ceapa (taiata relativ mare), usturoi(batut sub cutit). Carnea se scoate de la prajire dupa ce crusta e formata intr-un bol cu capac. Intre timp, adaugam legumele mai sus enumerate in uleiul in care s/a prajit carnea. Legumele,toate la un loc, la foc mic, urmarim sa nu se arda. Revenim cu carnea de iepure in wock sau tigaie si o amestecam cu legumele, care sunt (indicat)de jumatate prajite. Atunci cand constatam ca legumele sunt relativ prajite - aspect sticlos - adaugam apa pana ce se acopera carnea. Totul se fierbe sub capac. Spre final, dupa ce apa scade, adaugam: 1- foaie de dafin, patrunjel verde, usturoi pisat. Pofta buna si mancati sanatos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vanatoreasca de iepure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

  • 1 comentariu

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    am mancat iepure cind eram copil si nu mai imi amintesc exact ce gust avea...am in plan un iepure, dar de fiecare data sar peste...multumesc, voi incerca...suna bine...si miroase bine

Dificultate

Medie

Timp

1h 1 min

2 voturi

Ingrediente

  • carne de iepure - un iepure

Raporteaza reteta

In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

am mancat iepure cind eram copil si nu mai imi amintesc exact ce gust avea...am in plan un iepure, dar de fiecare data sar peste...multumesc, voi incerca...suna bine...si miroase bine

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pregatirea migdalelor pentru mancaruri arabe