Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (425 g) tofu foarte tare
  • 3 linguri sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi, taiate fin
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,
  • paIariile taiate În sferturi
  • 225 9 ciuperci champignon, taiate pe doua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 capatâna mare de varza chinezeasca,
  • taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Mod de preparare

Se taie bucata de tofu În doua pe orizontala, apoi

se taie fiecare bucata În 12 patrate sau triunghiuri;

se Iasa deoparte. Într-un castronel, se amesteca

sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si

1/2 cana de apa; se Iasa deoparte.

Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite

de ulei la foc potrivit. Se.adauga ceapa, ghlmblrul si

usturoiul si se calesc 1 minut sau pâna sunt fragede.

Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi

1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,

amestecând din când in când, 5 minute sau pâna

sunt fragede ciupercile. Se scot Într-un castron.

În tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si

varza chinezeasca; se calesc, amestecând des,

5 minute sau pâna când varza este frageda.

Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in

tigaie si se adauga tofu. Compozitia de sos de soia

se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se

prajesc 2 minute sau pâna când tofu s-a incalzit si

legumele sunt imbibate cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise