autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 pachet (425 g) tofu foarte tare, 3 linguri sos de soia cu continut redus de, sodiu, 4 lingurite zahar brun Închis, 1/2 lingurita amidon de porumb, 4 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi, taiate fin, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate În sferturi, 225 9 ciuperci champignon, taiate pe doua, 1/4 lingurita sare, 1 capatâna mare de varza chinezeasca,, taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucata de tofu În doua pe orizontala, apoi
se taie fiecare bucata În 12 patrate sau triunghiuri;
se Iasa deoparte. Într-un castronel, se amesteca
sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si
1/2 cana de apa; se Iasa deoparte.
Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite
de ulei la foc potrivit. Se.adauga ceapa, ghlmblrul si
usturoiul si se calesc 1 minut sau pâna sunt fragede.
Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi
1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,
amestecând din când in când, 5 minute sau pâna
sunt fragede ciupercile. Se scot Într-un castron.
În tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si
varza chinezeasca; se calesc, amestecând des,
5 minute sau pâna când varza este frageda.
Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in
tigaie si se adauga tofu. Compozitia de sos de soia
se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se
prajesc 2 minute sau pâna când tofu s-a incalzit si
legumele sunt imbibate cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet (425 g) tofu foarte tare
  • 3 linguri sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete
  • fara cozi,
  • paIariile taiate În sferturi
  • 225 9 ciuperci champignon
  • taiate pe doua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 capatâna mare de varza chinezeasca,
  • taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sbiha-vinata in sos de rosii