autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 pachet (425 g) tofu foarte tare, 3 linguri sos de soia cu continut redus de, sodiu, 4 lingurite zahar brun Închis, 1/2 lingurita amidon de porumb, 4 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi, taiate fin, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate În sferturi, 225 9 ciuperci champignon, taiate pe doua, 1/4 lingurita sare, 1 capatâna mare de varza chinezeasca,, taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie bucata de tofu În doua pe orizontala, apoi
se taie fiecare bucata În 12 patrate sau triunghiuri;
se Iasa deoparte. Într-un castronel, se amesteca
sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si
1/2 cana de apa; se Iasa deoparte.
Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite
de ulei la foc potrivit. Se.adauga ceapa, ghlmblrul si
usturoiul si se calesc 1 minut sau pâna sunt fragede.
Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi
1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,
amestecând din când in când, 5 minute sau pâna
sunt fragede ciupercile. Se scot Într-un castron.
În tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si
varza chinezeasca; se calesc, amestecând des,
5 minute sau pâna când varza este frageda.
Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in
tigaie si se adauga tofu. Compozitia de sos de soia
se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se
prajesc 2 minute sau pâna când tofu s-a incalzit si
legumele sunt imbibate cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole cu usturoi si verdeata

Fasole cu usturoi si verdeata

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva

4 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive
Barcute de cartofi umplute cu branza

Barcute de cartofi umplute cu branza

Cartofii se fierb integi, se curata si se dau in doua, pe lung, se scobesc ca niste barcute pentru

5 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet (425 g) tofu foarte tare
  • 3 linguri sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete
  • fara cozi,
  • paIariile taiate În sferturi
  • 225 9 ciuperci champignon
  • taiate pe doua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 capatâna mare de varza chinezeasca,
  • taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Platou vegetarian pane