Ingrediente
2 kg varza, 1 ciolan afumat de porc, 2 rosii mari, 1 ceapa mare, 1 morcov, 2 ardei grasi, 1 gogosar, 1 legatura leusetean, 1 ardei iute, 200 ml ulei, piper, sare
Dificultate: Medie | Timp: 2h 45 min
6 voturi
Mod de preparare
- morcovul semirondele subtiri
- ceapa, ardeii grasi, gogosarul se taie fidea
- varza se curata de cotor si se taie in patru, apoi felii subtiri si se freaca cu sare
- verdeata si ardeiul iute se toaca
Rosiile se curata de coaja, se zdrobesc intr-un bol si se amesteca cu ardeiul iute, sare, piper si alte condimente dupa gust.
Se portioneaza carnea de pe ciolan.
Intr-un ceaun mare se pune ulei si se incinge, se adauga ceapa, cand se inmoaie putin se adauga ardeii grasi, gogosarul si morcovul, se amesteca din cand in cand avand grija sa nu se arda. Cand se inmoaie putin legumele se adauga sosul de rosii din bol si verdeata, iar cand da in clocot se adauga carnea afumata.
Dupa cateva minute incepe-ti sa adaugati varza, amestecand. (nu o sa incapa toata odata, ea mai scade in cateva minute si astfel mai incape in ceaun).
Dupa ce ati adaugat totul infingeti ciolanul, turnati 150 - 200 ml apa, si introduce-ti ceaunul fara capac in cuptorul incalzit, amestecand din cand in cand. Cand sa copt varza si a scazut cam aproape de jumatate opriti focul.