autor:

Explora Cuisine

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de Bruxelles cu blue cheese

Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
500 g varza de Bruxelles, 1 ceapa, 70 ml smantana de frisca, 70 g branza albastra, 1 lingura smantana, parmezan, 200 ml apa, 2 linguri ulei, sare, piper, marar optional

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).

Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.

Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.

Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.

Adaugam 200 ml apa si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.

Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.
Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.

Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.

Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.

Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu blue cheese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei

Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei

Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta

32 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu. Cartofii se curata de coaja

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa
  • 70 ml smantana de frisca
  • 70 g branza albastra
  • 1 lingura smantana
  • parmezan
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • marar optional

Raporteaza reteta

Retete
de Explora Cuisine
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar

6 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancarica de mazare cu friganele