Varză înăbuşită cu ardei şi costiţă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Varză înăbuşită cu ardei şi costiţă

Ingrediente

  • O varză dulce
  • 1 ardei roşu 1 ardei galben
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 roşii mari,coapte
  • 300 gr.costiţă sau Kaizer
  • ulei 1 lingură
  • sare,piper
  • oregano,cimbru,1 foaie dafin,mărar,oregano

Mod de preparare

Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare ca să se înmoaie şi să lase zeamă.

Ceapa şi ardeii se taie julien.

Costiţa se taie felii .

Într-o lingură de ulei se prăjeşte costiţa pe ambele părţi până se rumeneşte(la foc mediu).Se adaugă apoi ceapa şi ardeii ,se trag împreună cam un minut,hai două,după care se pune varza,treptat,amestecându-se după fiecare tură de varză.Se pune capacul peste cratiţă şi se lasă să fiarbă varza la foc domol,amestecând din când în când.Se toarnă o ceşcuţă de apă,se piperează,se pune cimbrul,oregano şi foaia de dafin,se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute.

Se adaugă roşiile tăiate,se mai fierbe cam 5 min.,se opreşte focul şi se presară mărarul rupt.

N-am fiert varza prea mult pentru că este crudă şi nu trebuie să-şi piardă din calităţi.

Se poate pune şi la cuptor,adăugând în ultimele 10 min.roşiile.Mărarul se poate presăra şi în farfurie,în momentul servirii.

Este o alternativă mai sănătoasă la tradiţionala varză călită.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise