Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare ca să se înmoaie şi să lase zeamă.
Ceapa şi ardeii se taie julien.
Costiţa se taie felii .
Într-o lingură de ulei se prăjeşte costiţa pe ambele părţi până se rumeneşte(la foc mediu).Se adaugă apoi ceapa şi ardeii ,se trag împreună cam un minut,hai două,după care se pune varza,treptat,amestecându-se după fiecare tură de varză.Se pune capacul peste cratiţă şi se lasă să fiarbă varza la foc domol,amestecând din când în când.Se toarnă o ceşcuţă de apă,se piperează,se pune cimbrul,oregano şi foaia de dafin,se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute.
Se adaugă roşiile tăiate,se mai fierbe cam 5 min.,se opreşte focul şi se presară mărarul rupt.
N-am fiert varza prea mult pentru că este crudă şi nu trebuie să-şi piardă din calităţi.
Se poate pune şi la cuptor,adăugând în ultimele 10 min.roşiile.Mărarul se poate presăra şi în farfurie,în momentul servirii.
Este o alternativă mai sănătoasă la tradiţionala varză călită.
Bon appetit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii